Infraestructures i serveis

A Vilavenut reclamen una depuradora

El projecte es va redactar fa quatre anys, però l’obra encara està pendent

Els veïns de Vilavenut (Fontcoberta) s’han començat a mobilitzar per reclamar la construcció d’una depuradora, quatre anys després que els tècnics del Consell Comarcal del Pla de l’Estany en redactessin el projecte. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), a qui correspon l’execució de la planta de tractament (i també el posterior manteniment), no hi ha donat el vistiplau argumentant que falten uns informes –han explicat al consistori–, però tant els veïns com l’Ajuntament de Fontcoberta interpreten que, en realitat, el que està fent l’ACA és guanyar temps perquè no disposa de recursos per a aquesta inversió, que puja a prop de 85.000 euros. Mentrestant, les aigües brutes del centenar de veïns de Vilavenut van a parar directament a una riera, la Caganell (un afluent del riu Farga, a la conca del Ter), sense cap tractament previ.

Les queixes dels veïns de moment es limiten a una pancarta penjada a la placeta del poble. “Vilavenut vol la depuradora ja!! Agència Catalana de l’Aigua, espavila’t!!”, s’hi pot llegir. El portaveu veïnal, Dani Fortià, anuncia que si no obtenen aviat una resposta positiva per part de l’ACA, les protestes pujaran d’intensitat. “Hem parlat de tallar l’autovia [a prop hi passa l’A-2] o convocar una concentració davant de la seu de l’Agència Catalana de l’Aigua”, posa d’exemple. “Tampoc descartem demanar el suport de la gent d’altres pobles de la zona”, hi afegeix Fortià.

Avançar els diners

L’alcalde, Joan Estarriola, va explicar ahir que l’Ajuntament està disposat a avançar els diners de l’obra i a que l’ACA els torni quan pugui incloure la partida corresponent en els seus pressupostos. De fet, en les despeses per a inversions d’aquest any, que pugen a 437.000 euros, el consistori ja hi ha inclòs 85.000 euros per cobrir el cost de la planta depuradora.

LA XIFRA

85.000
euros
és el pressupost de la planta, les obres de la qual hauria d’executar l’ACA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona