Infraestructures i serveis

La reforma de la casa natal de Dalí ja està en marxa

Fa dies que hi treballen per assolir la primera fase, que es preveu que s’allargarà almenys un any

Les obres de la casa natal de Salvador Dalí, al carrer Narcís Monturiol de Figueres, van començar fa alguns dies amb els treballs de la primera fase, que s’haurien d’allargar cap a dotze mesos, termini ofert pel contractista que va obtenir els treballs.

Aquesta primera fase estava valorada en 1.167.881 euros segons el projecte aprovat i inclou actuacions d’enderroc i desmuntatge (24%) i reforç estructural (49%) que abracen la totalitat de l’edifici, treballs de reconstrucció de la coberta i els tancaments de la planta sotacoberta (10%), com també actuacions mínimes al vestíbul de planta baixa i a l’escala principal. En general, s’enderrocaran envans en la majoria de pisos llevat del pis natal de Dalí, del qual l’entrada dona ara al carrer Caamaño. Es preveu conservar-lo molt semblant a la distribució actual.

L’adjudicació a l’empresa Arcadi Pla SA es va fer en la junta de govern local del dia 31de juny, la primera després de les eleccions. Arcadi Pla farà les obres per 1.026.567 euros.

Els treballs es volien començar en ple estiu, però finalment s’han deixat per la segona quinzena de setembre. Posteriorment, a l’abril, es posarà a licitació la fase II, per a la qual hi ha adjudicada una subvenció Feder d’1,37 milions d’euros Aquesta subvenció, que està subjecte al compliment d’uns terminis, cobreix gairebé la totalitat del cost de la segona fase de les obres i els treballs es podrien enllaçar. El termini d’execució ofert pel contractista per aquest primera fase és de dotze mesos.

LA XIFRA

1,02
milions d’euros.
Aquest és el cost que tindrà la primera fase de la rehabilitació.

LA DATA

15.09.19
Comencen les obres.
Els treballs de rehabilitació han començat aquesta segona quinzena de setembre.

Finançament a quatre bandes

Les obres de la primera fase, que es va arribara preveure que començarien a finals d’abril, ho han fet ara, al setembre. La primera fase es pagarà amb diners de la Diputació de Girona (250.000), del Ministeri de Cultura (250.000) i de l’Ajuntament (la resta). Per a la segona fase, Figueres disposa de la subvenció de la Diputació (250.000, l’any 2020) i amb 1,4 milions dels fons Feder es completa el finançament. El cost total de la rehabilitació és de 2.511.518 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona