Infraestructures i serveis

Camós planeja una via verda a la carretera de Palol

A curt termini l’Ajuntament preveu construir-ne un tram entre el nucli i el trencant del veïnat de Cruanyes

Aquesta via, que és molt estreta, la utilitzen molt tant ciclistes com vianants

L’Ajuntament de Camós es planteja la construcció d’una via verda a la carretera que mena a Palol de Revardit (la GI-5147)entre el nucli del municipi i el trencant de la carretera de Corts. A curt termini es vol fer un tram inicial que, amb uns 300 metres de llargada, arribaria fins a l’altura de Can Moriscot i el trencant del veïnat de Cruanyes. El projecte l’estan elaborant un equip tècnic i no se sap encara el cost que tindrà. Si es compleixen les previsions, a principis de l’any vinent ja s’hi podria treballar.

“És una carretera estreta molt transitada per bicicletes i, a la zona més propera al nucli de Camós, també per a vianants”, argumenta l’alcalde, Josep Jordi. Com a la resta de la comarca, a Camós s’estan consolidant establiments de turisme rural en els quals solen pernoctar usuaris de la bicicleta i disposar d’un carril específic en aquella zona els serà un avantatge, hi afegeix l’alcalde. Paral·lelament, l’obra implicarà la millora dels accessos a les finques que tenen l’entrada i la sortida en aquesta carretera. La via verda es construirà al marge esquerra (en sentit Palol) en els tres metres d’amplada afectats per la carretera, que és propietat de la Diputació, ens amb el qual s’ha acordat la intervenció. L’aspecte definitiu del vial no s’ha concretat, però la idea –indica Jordi– és que tingui dos metres d’amplada i que entre aquest i l’asfalt es posi una banda de formigó d’un metre d’amplada. El ferm del camí ciclista i de vianants serà, amb tota probabilitat, de terra compactada. És possible que s’hi instal·li una barana de separació, però això dependrà dels recursos de què es disposin. El projecte suposa la continuïtat del carril bici ja existent que uneix el nucli de Camós amb el terme de Porqueres i de Banyoles. A diferència del que ara es projecta, aquest discorre per la vorera. Alhora, aquest carril estarà connectat amb la Via Verda del Pla de l’Estany, que Vies Verdes de Girona està preparant per executar a mitjà termini, i que creuarà la comarca des de Sant Julià de Ramis fins a Serinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona