Infraestructures i serveis

Almenys 67 vols haurien estat cancel·lats al Prat per les protestes

Milers de persones que arriben caminant a l’aeroport del rat col·lapsen els accessos les terminals

Un centenar de manifestants aconsegueixen bloquejar temporalment l’accés al Centre de Control Aeri de Gavà

Malgrat la presència policial a l’estació de l’AVE de Girona, un grup de gent ha tallat les vies i ha aturat el servei entre Barcelona i Figueres

Diferents concentracions de protesta per la sentència del judici de l’1-O estan causant afectacions aquest dilluns a les principals instal·lacions aeroportuàries i ferroviàries al llarg del país.

Cap a tres quarts de cinc de la tarda, l’aeroport del Prat ja patia les conseqüències. En total, 67 vols haurien estat suspesos a conseqüència de les protestes a l’aeroport del Prat. Entre els vols hi ha trajectes nacionals, però també vols internacionals a París, Milà, Nàpols o Lisboa. El personal d’atenció al client de les diverses companyies aèries recomana als passatgers afectats que no surtin de la zona d’embarcament i que esperin dues hores per veure com evoluciona la situació. A més, hi ha diversos vols que pateixen retards. Amb tot, fonts d’AENA ho desvinculen de la protesta de Tsunami Democràtic i ho atribueixen a l’operativa de les companyies. Segons fonts de Vueling, fins a 15 dels seus vols s’haurien vist afectats.

D’altra banda, dins la zona d’embarcament la situació és de normalitat. Segons ha pogut observar l’ACN, el ritme és l’habitual entre passatgers i membres de la tripulació que fan cua per agafar un vol i turistes que arriben i recullen l’equipatge.

Pel que fa als accessos a l’aeroport, des del compte oficial de Tsunami Democràtic es feia aquest dilluns al migdia una crida a omplir-lo. Desseguida les línies de metro (L-9) i de Renfe que cobreixen el servei entre Barcelona i les instal·lacions de l’aeroport s’han vist afectades per una gran aglomeració de gent que hi arribava.

En un primer moment, els Mossos d’Esquadra han demanat Renfe la suspensió del servei a l’R2 nord que cobreix el servei a l’aeroport. Els combois no han pogut circular durant uns 50 minuts, entre les 13.40 hores i les 14.30 hores.

A conseqüència de les crides perquè la gent es concentrés a l’aeroport de Barcelona-El Prat, els Mossos d’Esquadra s’han vist obligats a contenir els manifestants que intentaven accedir a l’Aeroport del Prat a través del metro i han efectuat una càrrega quan algunes persones han intentat superar el cordó policial. Centenars de persones s’asseien davant del cordó policial, que els impedeia l’entrada a l’aeròdrom si no mostraven una targeta d’embarcament i un document identificatiu.

Al Centre de Control Aeri de Gavà, un grup de persones s’ha concentrat al Centre de Control Aeri, segons han confirmat a l’ACN fonts dels Mossos d’Esquadra. Els manifestants han bloquejat els accessos al centre. El cos policial ha enviat un equip de mediació fins al lloc, però finalment els Mossos han fet fora els manifestants que es concentraven a l’exterior de manera pacífica. Un cop reobert l’accés, els agents es mantenen a l’exterior protegint el centre. Segons alguns vídeos penjats a les xarxes, desenes de persones es dirigien també a l’aeroport caminant per l’autovia de Castelldefels, fet que ha obligat a suspendre el trànsit per aquesta via.

Pel que fa als serveis ferroviaris, a més de la interrupció del metro (L-9) i el servei de Rodalies (R-2 nord), els serveis de rodalies de Girona (línies R11 i RG1 d’ample convencional) s’han vist afectats per la irrupció de les vies a l’estació de Girona.

El servei d’AVE estava garantit perquè les seves instal·lacions estaven ocupades per unitats policials, però segons informa Renfe, cap a les dues de la tarda s’ha interromput el servei entre Barcelona i Figueres per un grup de manifestants que ocupaven les vies. Cap a dos quarts de cinc de la tarda els manifestants s’havien retirat per traslladar la protesta a un altre punt, però els obstacles a les vies –pneumàtics cremant i tanques de ferro– encara es mantenien i obstaculitzaven el servei.

A Barcelona, cap a un quart de cinc de la tarda, els accessos a l’estació de Sants s’estaven normalitzant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona