L'alcalde de Sant Pere Pescador tapa els senyals de trànsit del pont el dia que el reobren perquè creen confusió

Limiten el pas camions i fan fer una volta de 12 quilòmetres als que van a Roses

L'Ajuntament de Sant Pere Pescador no està d'acord amb la senyalització que ha instal·lat la Diputació de Girona al pont del Fluvià, un cop acabades les obres de millora que s'hi estaven fent. L'alcalde, Jordi Martí, assegura que «s'ha comès algun error» i reclama que es canviïn. De moment, les ha fet tapar en espera que es consensuï una decisió. En concret, Martí defensa que en la prohibició del pas a vehicles de més de 2,3 metres s'hi ha d'incloure una excepció per a veïns, transport públic i vehicles d'emergència. A part, considera que el desviament de «tots» els cotxes que es dirigeixen a Roses i Castelló per l'Armentera perjudica els negocis del poble. Martí creu que només s'han de desviar els vehicles pesants.

La nova senyalització ha comportat les crítiques de veïns i agricultors, que temen no poder passar pel pont i haver de fer la volta de dotze quilòmetres que hauran de fer si els desvien per l'Armentera.

Des de la Diputació de Girona, Pere Trias diu que la senyalització s'havia consensuat amb el consistori en una reunió a principi de mes i que hi ha la voluntat que es pugui prendre una decisió que no perjudiqui el poble.

Reunions per buscar solucions

L'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, reclama que es facin més reunions entre la Generalitat, la Diputació de Girona i els ajuntaments afectats per decidir com organitzar la vialitat per evitar els col·lapses que hi ha al pont del Fluvià sense perjudicar ningú. Jordi Martí s'ha reunit amb l'alcalde de l'Armentera, Josep Oliveras, ja que la prohibició del trànsit de vehicles pesants pel pont els obligarà a passar per l'Armentera i això pot portar problemes al municipi veí. «Penso que tothom ha d'assumir la seva part de responsabilitat en aquesta qüestió, ens hem de reunir tots i ho hem de solucionar aviat perquè ja tenim a sobre la temporada turística», va explicar l'alcalde de Sant Pere Pescador. Ja hi ha hagut diverses reunions sobre aquesta qüestió i la Diputació anuncia que se'n farà una la setmana que ve per acordar la senyalització, si hi ha hagut un canvi de criteri de l'Ajuntament.

Aclariment de la variant

En l'edició de dimecres dia 19 dèiem per error que l'equip de govern defensava una variant a Sant Pere Pescador per la banda baixa del Fluvià quan havíem d'haver dit que el pla urbanístic vigent és el que preveu aquesta opció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona