Infraestructures i serveis

Sant Jaume manté el seu no a la planta a Can Coma de Baix

L’Ajuntament, ara avalat per la sentència del TSJC, insisteix en la seva proposta que es faci en sòl industrial

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la –pel que fa a dos aspectes concrets del document– el pla especial de Can Coma de Baix, on volen construir el centre de gestió de residus comarcal, ha reforçat el convenciment de l’equip de govern municipal que la planta no es pot aixecar en aquella finca de sòl rústic i que cal buscar un espai en sòl industrial. “Sigui a Sant Jaume o en un altre polígon de la comarca”, va subratllar ahir l’alcalde, Jordi Cargol (JxCat). El Consell de la Garrotxa (governat també per JxCat), promotor del pla especial juntament amb la Generalitat, és del parer que els defectes assenyalats pel TSJC (els accessos haurien de ser més amples i l’edifici no es pot construir a la part de la finca que està protegida) són solucionables, mentre que Cargol adverteix que no, deixant clar que l’Ajuntament no acceptarà les possibles correccions que s’hi facin. “Això sense comptar que hi ha problemes de permeabilitat del terreny i de proximitat al riu, que la sentència no recull”, hi va afegir.

El govern municipal va insistir ahir a demanar que la planta es faci en sòl industrial. Ja s’havia pactat aquesta possibilitat quan hi havia disponibles uns terrenys al polígon del pla de Politger sud (al terme de Sant Jaume), però es va descartar quan una empresa els va adquirir. Sí que hi hauria alguna possibilitat de trobar terreny disponible a la banda nord del mateix polígon, va assenyalar l’alcalde.

“Reflexió”

Cargol va instar el Consell Comarcal i la Generalitat a obrir un període de reflexió i d’estudi d’un nou emplaçament. El president de l’ens, Santi Reixach, també és del parer d’establir un diàleg entre les parts.

LA FRASE

Entenem que s’ha de fer en sòl industrial, sigui a Sant Jaume o en un altre municipi
Jordi Cargol
ALCALDE DE SANT JAUME DE LLIERCA

Un any més de tràmits, anant bé

Com que la sentència del TSJC obliga a redactar un nou pla especial, en el cas que el Consell Comarcal insisteixi a tornar-ho a intentar a Can Coma de Baix, es necessitarà un any més de tràmits –pel cap baix–, ja que si bé es podrà aprofitar part de la documentació tècnica, s’haurà de repetir tot el procés d’exàmens i aprovacions urbanístics. El calendari, però, es veurà molt alentit si es presenten recursos al nou pla especial que es redacti, una possibilitat més que probable tenint en compte les declaracions de l’alcalde de Sant Jaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona