Infraestructures i serveis

Tretze lectors de matrícules als accessos a la Garrotxa

El Consell Comarcal activa la licitació de l’adquisició de càmeres iniciada el 2018 i que s’ha retardat pels tràmits legals i tècnics que calen

En tindran un total de set municipis

El Consell Comarcal de la Garrotxa inicia el mes vinent la tramitació per adquirir tretze càmeres lectores de matrícules que han de servir per incrementar la seguretat als principals accessos viaris de la comarca. L’adquisició d’aquests aparells es du a terme dos anys després que el consell d’alcaldes i el ple del Consell Comarcal acordessin aquesta mesura.

Aquest retard és fruit dels tràmits tècnics, burocràtics i legals que l’ens comarcal ha hagut de completar. El gener del 2018, quan es va produir l’acord, s’hi van adherir els municipis de Maià de Montcal, les Planes d’Hostoles, les Preses, Sant Feliu de Pallerols, la Vall de Bianya, Sant Jaume de Llierca, Besalú i Sant Joan les Fonts, tot i que ara se n’ha desmarcat Sant Feliu. En total, s’instal·laran tretze càmeres repartides estratègicament.

S’afegiran a les del sistema que l’Ajuntament d’Olot ja té desplegat al seu terme municipal. L’Ajuntament de Sant Aniol de Finestres complementarà el sistema amb la instal·lació d’equips que es faci al seu municipi.

La licitació, que es durà a terme el mes de març que ve, serà per un total de 260.000 euros.

D’aquesta manera, quedaran videovigilats els accessos per la carretera C-63 (Olot-Santa Coloma), la C-37 del túnel de Bracons, l’eix pirinenc al tram que connecta amb els túnels del Capsacosta i, finalment, la mateixa via a Sant Jaume de Llierca i a l’enllaç de Sant Joan les Fonts.

El Consell ha liderat la compra conjunta del material que cal instal·lar. Les càmeres enviaran senyal directe a la comissaria d’Olot i es consideren un element important per reduir la delinqüència, sobretot per limitar l’acció de bandes de lladres de fora de la comarca que, puntualment, han actuat a la Garrotxa. La millora de comunicacions ha facilitat la seva presència, tot i que el president del Consell Comarcal, Santi Reixach, ha remarcat que aquest tipus d’actuacions delictives no és freqüent. Reixach ha remarcat que l’eficàcia del sistema de vigilància s’incrementarà si s’hi afegeixen més municipis.

Fins a arribar al punt actual de la propera licitació, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha hagut de dur a terme reunions amb el Departament d’Interior, responsables dels Mossos d’Esquadra, de policies locals i experts en la gestió d’aquests sistemes de seguretat, que ja estan en funcionament en diversos municipis de Catalunya amb unes altes taxes d’èxit.

Interior ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, que és la primera que es presenta en l’àmbit comarcal, perquè comportarà un important suport a la tasca de protecció que du a terme el cos de Mossos d’Esquadra en aquells municipis que no disposen de policia pròpia i on aquest cos és el responsable de garantir la seguretat ciutadana.

LES XIFRES

13
càmeres
s’instal·laran als set municipis que participen inicialment en aquesta xarxa de videovigilància.

LA DATA

03.2020
és el mes en què
es traurà a licitació la compra de les càmeres de lectura de matrícules.
7
municipis
de la Garrotxa participen en aquesta primera adquisició dels sistemes de seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona