Infraestructures i serveis

Pas en ferm per a l’ampliació del polígon Logis Empordà

Es posen a licitació les esperades obres d’urbanització de la segona fase

Es tracta d’acabar les 73 hectàrees del polígon, on avui menys d’un terç és operatiu per a empreses

Les esperades obres d’ampliació del polígon Logis Empordà són a un pas de començar. L’empresa pública de la Generalitat de Catalunya encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’aquesta infraestructura, Cimalsa, acaba de posar a licitació l’execució de les obres d’urbanització de la fase 2. Es tracta d’un volum d’obres important que surten a licitació per un import de 6.971.551euros (sense IVA) i que tindran una durada d’execució prevista d’un any. Les empreses que aspirin a la realització d’aquests treballs tenen ara fins al 10 de març per presentar les seves ofertes.

Empreses més grans

Amb aquesta tramitació en curs, si no sorgeixen més entrebancs, les obres podrien començar abans de l’estiu (la previsió anterior era que comencessin la tardor del 2019). Tal com es recull al portal web de Cimalsa, el conjunt d’aquest polígon, concebut com “el gran centre per a la logística i la distribució del nord de Catalunya, amb una clara vocació transfronterera”, comporta una àrea d’actuació de 73 hectàrees situades entre el terme municipal del Far d’Empordà i l’estació de tren de Vilamalla.

Del conjunt d’aquest polígon avui hi ha només 21 hectàrees urbanitzades, on s’han instal·lat les primeres empreses. L’execució de la segona fase que es posa ara a licitació ha de permetre la urbanització de la cinquantena d’hectàrees pendents, avui terrenys erms, per completar el projecte. L’objectiu, explica Cimalsa al seu portal, és permetre la ubicació d’empreses que requereixin parcel·les amb una superfície superior als 150.000 m² i naus de 100.000 m².

Fa anys que el sector econòmic gironí reclama aquest impuls definitiu al Logis Empordà; el 2018, quan es va redactar el projecte d’aquesta segona fase, ja s’esmentava l’interès d’empreses –que ja tenen un complex de trànsit de vehicles al nord de França– per anar al Far d’Empordà.

La licitació de les obres es desencalla quinze dies després de la publicació del pressupost de la Generalitat en curs d’aprovació, que inclou precisament una partida de “2.148.617 euros per a actuacions a Logis Empordà”.

Ample de via europeu

Els treballs consistiran en l’execució de vials, rotondes i accessos al polígon, adequant-los a la definició de les noves parcel·les, i desplegament dels serveis: voreres, zones verdes, xarxa d’aigua, subministrament elèctric, enllumenat i xarxa de telecomunicacions. Un cop feta aquesta ampliació, el Logis Empordà esdevindrà plenament operatiu quan la via d’ample europeu –l’altre repte pendent– arribi a Vilamalla i enllaci el polígon.

La tardor del 2019, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, confiava que aquestes obres també es poguessin desencallar en el decurs d’aquest 2020.

LES XIFRES

6,9
milions d’euros
és l’import amb el qual es posen a licitació les obres d’urbanització per acabar el Logis Empordà.
50
hectàrees
és la superfície pendent d’urbanitzar. Actualment n’hi ha 21 d’operatives sobre un total de 73.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona