Infraestructures

Les plantes de triatge i biomassa creen incertesa a Sant Jaume de Llierca

L'oposició lamenta que no s'hagi informat els veïns

La planta de gestió de residus –col·loquialment anomenada «de triatge»–, que ha de permetre allargar la vida de l'abocador de Beuda, es farà a can Coma de Baix i can Rourell, i la de biomassa, entre can Roig i la Casica, a la banda sud de la zona industrial del Pla de Politger; l'adquisició dels terrenys anirà a càrrec del Consell Comarcal, i entre totes dues instal·lacions –que ocuparan una superfície d'unes 12 ha– es donarà feina a més de cent persones. Tot això s'explica en un fullet que ERC està distribuint a Sant Jaume de Llierca, una iniciativa del grup de l'oposició per posar els veïns al corrent del projecte i compensar d'aquesta manera la poca informació que hi ha al carrer. Les dades les van obtenir –afirmen– en una reunió que van mantenir el dia 4 d'aquest mes amb representants del Consell Comarcal, el Sigma (consorci de l'ens comarcal dedicat als temes de medi ambient) i l'equip de govern municipal, de CiU.

«Secretisme»

«Davant la passivitat de l'equip de govern amb la imposició del Consell Comarcal fem el que creiem que calia fer de manera urgent: informar tots els ciutadans amb aquest escrit d'un tema que pot repercutir (i molt) en la vida del poble», es justifica en el text. «Tot plegat ens ha generat molt dubtes, molts interrogants. No entenem com s'ha escollit Sant Jaume amb aquesta facilitat», conclou ERC, que qualifica de «sospitós secretisme» la manera com s'ha escollit l'emplaçament.

Empresa privada

Sempre segons les dades recollides per ERC –al Consell i a l'Ajuntament eviten parlar del projecte–, la planta de biomassa es construirà i s'explotarà amb capital privat i la llicència d'obra de la construcció la ingressarà l'Ajuntament. A les plantes de biomassa es crema material forestal procedent de la poda i neteja de boscos i amb l'energia que es produeix es genera electricitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona