Infraestructures i serveis

Reobren als banyistes la platja del Golfet de Palafrugell després d’acabar les obres al talús

L’Ajuntament inclourà les dades d’aforament a l’aplicació per a mòbils en els pròxims dies

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha finalitzat les obres de consolidació del talús que hi ha a la platja del Golfet. Fins avui, el seu mal estat podia provocar despreniments de pedres a la platja i per això n’havien tancat els accessos al públic. Ara, els banyistes ja hi podran tornar a accedir malgrat que el consistori encara no hagi fet les obres d’arranjament de l’accés.

Segons informen en un comunicat, les obres pendents a l’accés a la platja les farà l’ajuntament a partir del setembre, ja que actualment el camí es pot seguir sense complicacions.

Ara, el consistori ja està treballant per incloure les xifres d’aforament màxim permès a l’aplicació de mòbil, tal com ja monitoritza amb la resta de platges i cales del municipi. Amb aquestes dades, els banyistes podran veure l’aforament permès.

El temporal Glòria que hi va haver a finals de gener va provocar el deteriorament de la zona i això implicava que el talús estigues inestable i es poguessin produir despreniments a sobre de la platja. L’Ajuntament de Palafrugell va decidir actuar en la consolidació d’aquest talús després que el Departament de Costes de l’Estat no ho fes, malgrat ser una zona marítima.

Els treballs s’han fet en dues fases. La primera d’elles es va inspeccionar la malla protectora, que estava deformada i trencada. Posteriorment es va sanejar de forma manual el talús. Els operaris van fer caure petits blocs de roca que eren inestables. En la segona fase es va col·locar una segona malla més robusta que l’anterior per garantir més seguretat als banyistes. El cost de les obres ha estat d’uns 40.000 euros i han durat un mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona