Infraestructures i serveis

Figueres vol que la nova comissaria de Mossos de la Jonquera no els resti agents

El conseller Sàmper promet més efectius sense dir quants en seran

Lladó revela que la regió policial de Girona en tindrà entre 200 i 250 més l’any vinent

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va reunir-se ahir al matí a Figueres amb l’alcaldessa, Agnès Lladó, i tots els responsables policials dels Mossos i la Guàrdia Urbana, i va escoltar, com ja han fet anteriorment altres consellers, la reclamació d’augment d’efectius a l’àrea policial de Figueres. Sàmper va prometre un augment d’agents, que provindrà de les noves promocions dels Mossos, tot i que no va explicitar de quants es tractava. Va dir, això sí, que cal treballar en la col·laboració amb la Guàrdia Urbana. El conseller va escoltar les peticions de Lladó, a qui, segons va revelar, va trucar el seu primer dia al càrrec.

Lladó, per la seva banda, va revelar que el conseller havia exposat en la reunió que l’augment d’efectius el 2021 a la regió policial de Girona seria d’entre 200 i 250, i també que es destinaria una seixantena de nous agents a la nova comissaria de la Jonquera, que s’ha de construir l’any vinent. Això, al seu parer, era efectiu, tot i que va remarcar que seria convenient que aquesta nova comissaria “no minés els efectius de la de Figueres”. “Aquests són efectius que aquí es necessiten”, va dir.

Posteriorment, Sàmper va visitar Girona, on es va reunir amb l’alcaldessa, Marta Madrenas, que li va demanar més efectius dels Mossos al carrer. Durant bona part de la reunió es va parlar sobre ocupacions delinqüencials d’habitatges i Madrenas va exposar el pla que Girona vol posar en marxa. Ambdues parts, segons va explicar l’Ajuntament de Girona, van coincidir en la necessitat de fer un canvi de legislació. Madrenas va mostrar la seva preocupació per la falta de contundència davant els reincidents.

Banyoles, exemple del nou model

R. ESTÉBAN

El conseller d’Interior va inaugurar ahir la comissaria de Banyoles, a l’avinguda de la Farga, on tenen la seu tant els Mossos d’Esquadra com la Policia Municipal. Els dos cossos, amb una plantilla total de 80 agents, comparteixen alguns espais (oficina d’atenció al ciutadà, sala de reunions, garjoles o vestidors, entre altres) i de cara al ciutadà formen un sol servei de seguretat. Les noves instal·lacions, fruit de la unió arquitectònica de les respectives comissaries ja existents, van ser posades d’exemple per Miquel Sàmper del nou sistema de policia de Catalunya que es preveu en el projecte de llei que la setmana vinent s’entrarà al Parlament, basat –va indicar– en la coordinació i la suma d’esforços. De la seva banda, l’alcalde, Miquel Noguer, va assenyalar que aquest model és “un acte de justícia” per als ciutadans, que estaran més ben atesos, i per als agents dels dos cossos, que ara disposen d’unes millors instal·lacions. “A partir d’ara hem de parlar de “la comissaria” i no pas de la comissaria dels Mossos o de la comissaria de la policia municipal”, va remarcar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona