Infraestructures

infraestructures

L'autopista del Maresme ja arriba a Blanes

Avui entra en servei el tram entre Palafolls i la GI-600 a Tordera

Quedarà pendent allargar-la fins a Lloret

L'autopista C-32 ja arriba fins a la carretera de Blanes. Ahir es va inaugurar l'ampliació entre Palafolls i Tordera, que acaba de manera temporal a la carretera de Blanes, la GI-600, en espera que es continuï el traçat en direcció a Lloret de Mar. El nou tram manté els dos carrils per banda –amb possibilitat de ser ampliats a tres en un futur– i ha tingut un cost de 53,5 milions d'euros.

L'objectiu de l'obra, que es va començar a construir el desembre del 2008, és facilitar l'accés cap a la Costa Brava i desfer el tap de vehicles que fins ara es formava quan aquests deixaven l'autopista en accedir a la carretera N-II, a Palafolls. El perllongament permetrà als usuaris enllaçar amb la GI-600 a través d'una gran rotonda que distribuirà el trànsit. L'actuació inclou, a més, un tram de 800 metres que enllaçarà en un futur amb l'autovia A-2 entre Maçanet i Tordera que el Ministeri de Foment té projectada, un desdoblament que s'hauria de començar a executar en els pròxims mesos. Entre les estructures que ha exigit el nou tram cal remarcar dos viaductes, d'entre els quals el que més destaca és el de 940 metres que salva el riu Tordera.

El conseller Nadal va destacar la bona sintonia entre les diferents administracions, “que han fet possible desencallar un projecte complicat, però que s'ha resolt amb les millors condicions de sostenibilitat que demanava una zona com la de la Tordera”. Nadal va puntualitzar que els històrics embussos de cotxes a la cruïlla entre el fins ara final de la C-32 a Palafolls i la carretera N-II “es desplacen a Tordera, però ja lluny del nucli urbà i a través d'una rotonda que facilitarà moltíssim la distribució del trànsit”. Pel que fa a la construcció del nou ramal de la C-32 cap a Lloret de Mar, el conseller va confirmar que s'executarà “d'aquí a uns mesos”, però no va concretar més aquesta data. La nova infraestructura es planteja com una via d'un carril per sentit i d'uns 7 quilòmetres “que, a més de donar continuïtat a l'autopista, servirà com a variant o alternativa a la GI-682, gràcies al nou enllaç de Fenals”. Aquesta obra, també l'haurà de desenvolupar Acesa, juntament amb un seguit de millores a l'autopista que comportaran una inversió de 100 milions, tal com estableix el conveni entre la Generalitat i la concessionària. De fet, el Departament de Política Territorial va aprovar-ne el traçat el març passat, i està previst que la carretera es pugui desdoblar més endavant entre l'A-2 i l'enllaç de Fenals en cas de necessitat.

Finalment, Nadal va assegurar que els descomptes al peatge de Vilassar de Dalt de la C-32 per als maresmencs s'aplicaran abans del 30 de setembre, però només als usuaris que fan més de 16 viatges al mes, que tindran una rebaixa d'un 25%. La resta de bonificacions es faran esperar fins a final d'any. En l'acte d'ahir a la tarda, els alcaldes de Palafolls i Tordera es van mostrar satisfets de veure l'obra acabada, després de tants anys de retard. El de Tordera, Joan Carles Garcia, va reclamar un tracte igual en l'import del peatge per a tots els torderencs.

LA XIFRA

4,4
Quilòmetres
són els que s'han ampliat de l'autopista C-32, entre Palafolls i l'enllaç amb la carretera de Blanes

L'AP-7, oberta en una direcció

Des d'aquest cap de setmana ja està obert el tercer carril de l'autopista entre Fornells de la Selva i Maçanet de la Selva, tot i que només en direcció sud. Els vehicles que van en direcció a Girona encara disposen de només dos carrils, tot i que en els pròxims dies Acesa ha previst posar en servei també aquest tram, on encara es mantenen els cons. De fet, la concessionària ja havia anunciat l'obertura del tercer carril en direcció a Barcelona pel dia 15, però al final aquesta data es va poder avançar i es va obrir dissabte. En direcció nord, la previsió oficial és tenir-ho tot a punt perquè entri en funcionament el dia 25, però Acesa mateix admetia ahir que també és possible que s'obri uns dies abans del que està previst. D'aquesta manera es completen els treballs del primer tram d'ampliació de l'autopista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona