Infraestructures

tarragona

El govern cofinança el pavelló de l'institut Martí i Franquès

La Generalitat destinarà més d'un milió d'euros per construir l'equipament, i el consistori tarragoní hi aportarà 700.000 euros

També rebran subvencions Reus, Cornudella i Amposta

La Generalitat ha aprovat la despesa de més de 66 milions d'euros en subvencions per construir o condicionar instal·lacions esportives de la xarxa bàsica, equipaments escolars i centres de tecnificació de Catalunya per als propers dos anys. Una d'aquestes ajudes econòmiques servirà per fer realitat el pavelló de l'institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, l'import total del qual ronda els dos milions d'euros, segons el projecte. El regidor d'Esports, José Cosano, va explicar que l'equipament serà cofinançat entre el govern i el consistori, en una proporció del 66% i el 33% respectivament. Per tant, la Generalitat aportarà més d'un milió d'euros a l'obra i l'Ajuntament, per la seva banda, prop de 700.000). “Les hores en què estigui obert l'institut, el pavelló serà per als alumnes; quan estigui tancat, en canvi, podrà ser utilitzat per veïns i membres de clubs esportius aliens al centre”, va dir el regidor.

Tres instal·lacions més

Aquestes subvencions beneficiaran també, a la mateixa demarcació, Reus, Cornudella de Montsant i Amposta. A la capital del Baix Camp, s'ha donat llum verd a l'edificació del pavelló esportiu de Mas Iglesias. El projecte encara no s'ha redactat, si bé es calcula que el cost de l'obra es pot disparar per sobre els dos milions d'euros. Cornudella de Montsant, per la seva banda, percebrà un ajut d'1,3 milions d'euros, per al pavelló poliesportiu que s'aixeca annex a la zona escolar i que requereix 2.138.815 euros. A Amposta, la subvenció serà per fer el poliesportiu d'un institut.

LA XIFRA

1,3
milions d'euros
són els que rebrà Cornudella de Montsant del govern per al pavelló, que està en obres

LA DATA

2012
És l'any en què s'acabarà
l'equipament, gestionat per l'institut i pel Patronat d'Esports de l'Ajuntament

Segell de turisme esportiu

Amposta és l'única població de l'Ebre que rebrà una de les ajudes econòmiques previstes en aquesta tanda de subvencions, que servirà per fer el pavelló poliesportiu d'un institut. Com que el municipi serà, juntament amb Cambrils, la seu de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya a la demarcació, l'Ajuntament està tirant endavant una inversió de 13,6 milions d'euros per fer possible el Centre de Tecnificació Esportiva. Actualment, la capital del Montsià disposa d'una zona esportiva de 60.000 m² que aplega la
piscina coberta, la pista d'atletisme i la sala d'esgrima, i queden pendents d'executar, per completar el projecte, la residència d'esportistes, un pavelló i un tercer institut. Paral·lelament, han començat les obres del nou centre de rem, i el consistori impulsa la construcció d'una piscina descoberta, a més de la millora de diverses instal·lacions existents, per aconseguir el segell de destinació de turisme esportiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona