Infraestructures

infraestructures

L'oposició a les plantes de Sant Jaume de Llierca comença a agafar forma

L'associació veïnal contrària als projectes organitzarà una consulta popular, i si no ho fan ells, ho farà ERC

Es mirarà d'implicar-hi la gent de Montagut

Els habitants de Sant Jaume de Llierca podran dir si volen o no que s'instal·lin al seu terme municipal la planta de triatge de residus comarcal i la planta de biomassa, previstes pel Consell Comarcal de la Garrotxa amb el vistiplau de l'equip de govern municipal, de CiU. La recentment creada Associació de Veïns del Paratge del Pla de Can Coma va assumir ahir l'organització de la consulta i, si aquesta finalment no es pogués realitzar, seria el grup de l'oposició municipal, ERC, qui se'n cuidaria, segons van explicar ahir els regidors republicans en la reunió de veïns que havia convocat l'associació. L'equip de govern es va comprometre a fer una consulta si es detectés que els projectes comptaven amb molta oposició, però tant l'associació veïnal com ERC donen per descomptat que no tenen intenció de tirar-la endavant.

La nova entitat no ha concretat encara la data de la consulta, però en cas que l'acabés fent ERC, tindria lloc molt probablement a la segona meitat de setembre. De manera paral·lela a la preparació de la consulta, l'associació farà una recollida de firmes. També preveu fomentar que la gent pengi pancartes als balcons de casa seva i no descarta organitzar alguna activitat de tipus lúdic i reivindicatiu, com ara concerts.

La Cometa, també

Les noves instal·lacions es construirien a la banda sud del polígon de Politger, a prop del terme de Montagut i Oix. Per això es considera que la gent d'aquest poble –especialment els del veïnat de la Cometa, molt proper al polígon– també en són part interessada i es mirarà que puguin participar a la consulta i donar la seva firma en contra de les plantes.

LA FRASE

Aquestes plantes s'han d'implantar amb criteris de proximitat als centres de producció i no amb criteris arbitraris
DEL MANIFEST
de l'associació de veïns

Els dubtes dels regidors republicans

El grup municipal d'ERC encara no s'ha pronunciat ni a favor ni en contra de les plantes. En la reunió van justificar-ho amb el fet que, si bé no els agrada la idea, pitjor seria que en lloc seu hi anés el nou escorxador comarcal i diverses indústries càrnies, com es suggereix en el pla director comarcal. “S'han de valorar els pros i els contres”, van dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona