Objectiu Olot

La Garrotxa s'omple de gent i cotxes el primer diumenge d'obertura del túnel de Bracons, i al centre de les Preses s'hi fan força cues

Amb el Puigsacalm d'imponent testimoni, la Vall d'en Bas ha estat l'escenari aquest cap de setmana passat d'un esdeveniment històric per a tota la comarca de la Garrotxa. L'obertura de l'eix Vic-Olot, amb el polèmic túnel de Bracons, ha portat a la comarca un augment inusitat de moviment de vehicles i persones, una circumstància a la qual a partir d'ara segurament s'hauran d'acostumar. A Can Morera, a les Preses, ahir, poc abans dels dinars, la Fina comentava que aquest cap de setmana havien rebut molta gent de Vic. «Divendres a la nit van venir molts grups de gent a sopar de Vic, i dissabte al migdia la majoria també era gent de la capital d'Osona», afirmava. «Esperem que es vagi escalonant una mica», demanava, ja que «hi ha més trànsit que de costum i tot ens suposa bastant col·lapse». Allà mateix, una parella, l'Elisa i en Jaume, entraven a reservar taula i a preguntar pel Far. Explicaven que venien de Terrassa, i que, havent vist als diaris la inauguració del túnel, havien aprofitat per descobrir la comarca. «És una zona que no coneixíem gaire», explicava en Jaume.

A la gasolinera de la sortida de les Preses en direcció a Olot, el dependent feia una crítica a la premsa. «Cal ser prudents, ja que és Setmana Santa i es fa difícil de dir si hi ha més gent o no», afirmava. «Suposo que sí, però fins d'aquí unes setmanes no es podrà dir», opinava.

A Sant Privat d'en Bas, a la fonda Carmelita, la Laura reconeixia que dissabte «potser sí que hi havia hagut una mica més de gent del normal», tot i que també apuntava que no sabia «si havia influït la Setmana Santa». També afirmava que dissabte hi havien anat uns coneguts de Vic, que ja solen ser clients, però que «van voler estrenar el túnel». Sobre l'estrena de l'eix Vic-Olotl, la Laura era molt clara: «Esperem notar-ho per bé.»

En una altra mena de comerç també es va reconèixer que mai havien viscut un diumenge com el d'ahir. En Joan, de la botiga de pollastres a l'ast La Vall, a peu de la carretera de les Preses, era contundent: «El trànsit d'avui no l'havia vist mai.» En Joan explicava que hi havia anat «moltíssima gent», i que molts havien preguntat per anar a tal o tal altre lloc. Pel que fa a les vendes, també van ser fora del que és habitual. «Se'ns ha acabat el gènere, cosa que mai no havia passat fins ara a aquesta hora», exclamava.

Crítiques per les Preses

Tot i les declaracions referents a l'intens trànsit de vehicles pel centre de les Preses, la primera crítica contundent la va fer en Lluís, del forn de pa que hi ha a l'entrada dels Hostalets. «Estic molt empipat, no hi ha dret», afirmava. En Lluís va criticar durament els polítics, de qui va dir que no esperessin el seu vot, per no haver fet encara la variant de les Preses.«Les Preses està col·lapsat i si vols girar per anar a Sant Privat fas una cua», denunciava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona