la crònica

La principal via d'accés a Olot no té senyals que indiquin per on s'ha de passar per anar cap a Bracons

L'Ajuntament ja ha demanat a Foment que instal·li rètols a l'autovia A-26

Als comentaris elogiosos per la comoditat de la nova carretera s'han afegit en els tres dies que fa que és obert el túnel de Bracons algunes queixes pel fet que, si véns per l'A-26 des de la part de Girona o Figueres i no coneixes Olot, en arribar a la capital garrotxina et desorientes perquè no hi ha cap rètol que t'informi per on has de passar. A la rotonda de les Cols –on acaba l'autovia– els senyals et menen cap a Ripoll per Vallfogona, cap al centre d'Olot o cap a la Vall de Bianya i Camprodon. L'alcalde, Lluís Sacrest, va assegurar ahir que l'Ajuntament ja ha demanat a Foment que solucioni aquest dèficit. Es proposarà que els senyals facin travessar Olot pel vial Sant Jordi i no pas per l'avinguda dels Reis Catòlics, perquè aquesta última aviat estarà en obres.

Una confusió similar es produeix a Vic. Alguns dels nombrosos garrotxins que el cap de setmana s'hi van desplaçar per estrenar la carretera es van trobar que no hi ha cap senyal que avisi que per agafar la C-37 primer cal dirigir-se a la C-17, cap a Ripoll. Arran de la confusió, més d'un va anar a parar a la vella carretera de Rupit.

Les Preses i Olot ja tenen variant

Entre Olot i la Vall d'en Bas els garrotxins disposem d'una carretera veïnal de dimensions modestes, feta a mida del trànsit local dels dies feiners i de l'esbarjo dels caps de setmana. En diem la carretera de la Pinya i és un petit tresor que enllaça amb la Parcel·lària, una altra via de proporcions humanes, ben integrada a l'entorn. Els seu usuaris habituals temen que, mentre no estiguin fetes les variants de les Preses i d'Olot de l'eix Vic-Olot per Bracons, la carretera de la Pinya es convertirà, a la pràctica, en una ronda per esquivar els embussos en aquells dos nuclis.

Els temors són ben fundats: ahir ja s'hi va poder constatar un increment notable del trànsit, vés a saber si fruit de les enrabiades que hi ha hagut aquest cap de setmana a les processons de la travessera de les Preses. Per acabar-ho d'adobar, un dels buscadors de rutes per internet més usats d'Europa (viamichelin.es, el mateix que fa un any i mig ja tenia incorporat per error el túnel de Bracons) recomana la ruta per la Pinya i la Parcel·lària com la més ràpida per anar a buscar la C-37. Ignoro si els GPS també aconsellen la mateixa direcció.

Mentrestant, ahir es van reproduir les retencions a la travessera de les Preses, encara que van ser de menys envergadura. Per la seva banda, travessar Olot requereix més temps i paciència que la setmana passada, però de moment no és un tràngol tan feixuc com es temia. Oficialment, fins ahir no s'hi havien detectat problemes. Estem, però, en unes dates anormals i no es podrà calibrar bé la magnitud de l'efecte de Bracons fins passat Setmana Santa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona