Continua la divisió d'opinions dels alcaldes

La Bisbal espera que la decisió de Nadal ajudi a centrar el debat, mentre que Forallac i Cruïlles continuen contra l'opció sud

La Plataforma contra la Variant Nord va reaccionar amb prudència, i esperaran a fer una reunió aquest divendres per valorar la decisió del govern. Tot i això, la portaveu Rosa María Zaragoza es va mostrar satisfeta, també perquè s'han introduït millores en el traçat nord. El president de la Plataforma pel Nord, Pere Freixas, va lamentar «profundament» l'opció escollida per la Generalitat ja que tan sols l'ha defensada un ajuntament, el de la Bisbal. Freixas creu que la decisió «no és tècnica» i que fer passar la variant pel sud «és fer-la entrar amb calçador perquè no hi entra».

Pel que fa a la Bisbal, l'alcalde va afirmar que estudiarien demanar un enllaç amb la Ganga, i que potser insistiran a demanar una entrada per l'Aigüeta. Dels altres grups polítics, el regidor d'ICV, Pere Teixidor, considera que l'opció sud genera més costos i lamenta que, malgrat tenir el millor suport tecnològic que mai per fer els estudis, s'opti pel mateix model antic de fa 50 anys. Al regidor de CiU de la Bisbal, Xavier Dilmé, el sorprenen les dues noves opcions del traçat i demana que s'analitzin els trams que afecten la Bisbal perquè «són molt millorables».

Reaccions de la patronal

Tant la Cambra de Comerç com la FOEG i Pimec van coincidir en la necessitat que l'obra s'executi aviat. Benet Rovira, vicepresident de Pimec, es va mostrar d'acord amb la decisió del Departament de Política Territorial i Obres Públiques: «Després de tant de temps d'espera, cal que el projecte es faci.»

Opinions

LES FRASES

ALBERT VANCELLS
ALCALDE 1983-1991 PER CIU
«Molt bé. Com a alcalde, jo sempre vaig defensar la variant sud. La Bisbal guanyarà, ja que podrà expandir-se industrialment, amb les entrades i sortides. Molt bé.»
IGNASI CORNEY
PERIODISTA I PROFESSOR
«La idea ja era fer-la pel sud. No em sorprèn. Era una resposta esperada. La gent de la Bisbal, després d'haver allargat tant la discussió, ja n'està cansada. Ja no pensa en la nord.»
TONI MARTÍ
DOCUMENTALISTA
«Abans de ser conseller, Nadal ja tenia el criteri clar. Els Nadal volen fer l'anella de les Gavarres. El polític ha d'arbitrar, i penso, en general, que no arbitren. La història dirà.»
RAMON ROMAGUERA
CAP DEL PSC I ALCALDE 1995-2007
«Crec que és una decisió reflexiva, i en la línia que nosaltres hem defensat sempre. Això no vol dir que no hi diguem la nostra a l'hora del traçat perquè l'impacte sigui el mínim.»
JOAN ABRAS
ARTISTA
«És la que havia dit jo des de bon principi. En tot moment es veu la Bisbal i no s'allunya de la ciutat. Per mi, molt bé. I suposo que la Bisbal, en principi, també és l'opció que volia.»
JOSEP SALA
ALCALDE DE FORALLAC
«Continua sent el mateix desastre que era, però tornarem a fer les al·legacions. El que volem és que ens donin arguments i que ens demostrin que ens equivoquem.»
RAMON NADAL
ALCALDE DE CRUÏLLES, MONELLS I SANT SADURNÍ DE L'HEURA
«Falta veure com es tradueix això, però la nostra posició ja està presa contra qualsevol opció sud, i no preveiem canviar-la llevat que hi hagi un miracle.»

opinions

PERE FREIXAS
president plataforma a favor del nord
«No entenem que la decisió escollida sigui la que té els arguments tècnics en contra, pel que fa a l'impacte en les persones, en la mobilitat i en l'economia»
PERE TEIXIDOR
REGIDOR D'icv A LA BISBAL
«Tot i que el pla d'infraestructu- res del transport hi obliga, continua sense fer-se l'avaluació ambiental estratègica. D'aquí a uns anys ens preguntarem si realment calia»
LLUÍS SAIS (ERC)
alcalde de la bisbal
«Valoro el trencament de la indefinició. Això és bo perquè ara el debat és un altre, i això pot ajudar a fer-lo més centrat. És l'opció més coherent amb el planejament urbanístic»
XAVIER DILMÉ
regidor de CiU a la bisbal
«S'ha fet un pas en la bona direcció. Entenem que entre l'opció nord i la sud no hi ha color, i que havia de ser la sud. Tot i així, el tram que passa per la Bisbal és molt millorable»
DOMÈNEC ESPADALÉ
PRESIDENT DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE GIRONA
«El que em sembla bé és que es desencalli. El que ens preocupa de l'opció sud és l'afectació en les terreres, hem de veure si el nou projecte ho millora»
JORDI COMAS
PRESIDENT DE LA FOEG
«Amb els anys que fa que dura aquest projecte, hem de confiar en els tècnics i creure que l'opció sud és la més adequada. Ara el que cal és que es faci i es tanqui l'anella de les Gavarres»
ROSA MARÍA ZARAGOZA
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA CONTRA LA VARIANT NORD
«Volem ser prudents perquè tornarà a sortir a informació pública, i hi continuarem participant. Ara estem en espera, però amb una alegria continguda»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona