Avança l'obra del viaducte del Fluvià

L'empresa Adif ha començat la construcció de la plataforma del viaducte del TAV que travessa el Fluvià, a Bàscara. Aquest viaducte és el més llarg del traçat entre Barcelona i la frontera amb l'Estat francès. Aquesta fase de l'obra permetrà veure d'aquí a poc temps com serà la polèmica estructura, que va comportar l'oposició dels alcaldes de la zona. Fins ara el Ministeri de Foment, a través de l'Adif, ha estat construint la fonamentació i els pilars que aguantaran el viaducte. En total, hi ha tretze pilars, que tenen unes altures que oscil·len entre els 8,59 i els 19,25 metres. Per poder-los construir, al tram del riu s'han fet unes penínsules de terra reforçades per evitar que hi hagi problemes amb el pas de l'aigua.

Les feines de construcció de la plataforma, que és l'última fase que està en procés, es fan in situ, de manera que l'encofrat i el formigonatge es van fent en trams de seixanta metres al mateix lloc de l'obra. Segons explica l'Adif, això minimitza tant les afectacions a la carretera, ja que s'evita que s'hagi de desviar, com al riu Fluvià.

Aquesta obra forma part del tram del TAV entre Vilademuls i Pontós, un traçat de 5,66 quilòmetres que també inclou el túnel de les Cavorques i tres viaductes més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona