Infraestructures

equipaments

El ple de Castellfollit acata que el nou ajuntament no és legal però diu que té raó

L'alcalde, Moisès Coromines, que rep el suport de l'oposició, avança que ara estudiaran com s'executa la sentència del TSJC

Alerten Fernando Lacaba

El ple de l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca va acordar per unanimitat anit acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ratifica la del contenciós administratiu 3 de Girona que declara il·legal el nou ajuntament, perquè no s'ajusta a les alçades i a les alineacions previstes a la normativa urbanística municipal. El veí Joan Gussinyer va fer arribar al contenciós l'acord del ple que desestimava la seva al·legació contra aquestes il·legalitats. L'alcalde, Moisès Corominas (CiU), va dir que acatava la sentència perquè creu en l'estat de dret, però hi va afegir que no hi està d'acord i va mantenir que continuen tenint la raó. Segons ell, tots els informes tècnics que van demanar avalen les obres i, com tants altres plans generals, només calia haver diferenciat quant a tractament els edificis públics dels privats a les normes com fan molts altres consistoris als seus planejaments. L'alcalde hi va afegir que ara caldrà executar la sentència. “Com? Tot depèn d'allò que demani la família Gussinyer i d'allò que entengui el jutge”, va indicar. Avui, Corominas es reunirà amb els advocats del consistori i amb els tècnics per analitzar la sentència. El portaveu d'ERC, Jaume Miñana, a l'oposició, va lamentar els 30.000 euros que la defensa ja ha costat a les arques municipals i va retreure que tot plegat sigui fruit d'un enfrontament entre la família Gussinyer i l'Ajuntament i, com a rerefons, directament amb l'alcalde. “Que cadascú aguanti el seu pal, vostès com a govern però al darrere hi ha un equip de tècnics i l'alcalde no n'ha de saber més que ells”, va indicar. Miñana va recordar que les normes urbanístiques s'han modificat puntualment per privats. “Per què no per l'Ajuntament?”, es va demanar. I va lamentar que per la banda de Gussinyer no hi hagi voluntat de resoldre el tema. L'alcalde va recordar que la família demandant s'ha negat “en rodó” a acceptar solucions, que totes les expropiacions anteriors les ha fet de comú acord i que sempre ha vetllat per l'interès públic.

LA FRASE

No s'havia d'haver arribat aquí. Menys atenent que el jutge es basa en un informe contradictori
Moisès Corominas
alcalde de castellfollit


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona