Infraestructures

infraestructures

Unió de Pagesos reclama a Foment vora 15 milions pendents de l'autovia A-27

El ministeri encara no ha pagat les indemnitzacions a uns 200 propietaris afectats, que també temen pels danys arran de la paralització de les obres

El sindicat Unió de Pagesos ha exigit al Ministeri de Foment que aboni els gairebé 15 milions d'euros que deu a uns 200 propietaris del Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà en concepte d'indemnitzacions pendents per l'expropiació dels seus terrenys per a la construcció de l'autovia A-27. L'impagament afecta els terratinents de més de 500 finques agràries repartides entre els quatre trams en què està dividit el projecte, entre Tarragona i Montblanc. Els propietaris, que es van reunir dijous passat a Vilallonga del Camp, reclamen a Foment el valor de la restitució de les terres expropiades, ja que ara ni les poden treballar ni tenen diners per restituir-les, tenint en compte que els acords amb l'administració són de ja fa un any i mig. Els afectats han decidit presentar-se plegats a la subdelegació estatal a Tarragona dimarts de la setmana vinent, 28 de desembre, per demanar-li que intercedeixi davant del ministeri per agilitzar els pagaments pendents, i lliurar-li els documents on els reclamaran per escrit.

El sindicat agrari, a més, ha denunciat la situació d'incertesa de la pagesia a la zona, ja que a hores d'ara encara desconeix com afectarà els camins, els regadius o les xarxes de drenatge la paralització, des de fa mesos, de l'obra a gran part del recorregut. En aquest sentit, exigeixen que algú es faci càrrec de reparar les infraestructures agrícoles mentre no es tornin a licitar les obres del tram entre Valls i Montblanc.

Unió de Pagesos ja està realitzant des de fa mesos reclamacions a Foment, tot i que encara no n'ha rebut resposta, malgrat que alguns retards daten ja del 2006. En el conjunt de Catalunya, i sumant els imports dels acords mutus, les sentències judicials i els interessos de demora, UP calcula que el ministeri deu uns 35 milions.

LA XIFRA

35
milions d'euros
calcula UP que Foment té pendent de pagar a uns 2.000 propietaris de tot Catalunya per expropiacions, arran d'obres en curs en carreteres i autovies.

També pel corredor mediterrani

Entre les terres que Unió de Pagesos denuncia que estan afectades pels impagaments de Foment també hi ha les que s'han ocupat per fer les obres del corredor mediterrani ferroviari, i la seva connexió amb la línia del TAV Madrid-Barcelona. En concret, es tracta de finques on es va entrar entre el 2005 i el 2008, a tots els trams entre els termes de Cambrils i Alcover, passant per Vila-seca, Reus, Constantí i Perafort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona