Lleida manté l'activitat urbanística en zones no urbanes tot i la crisi

Urbanisme detecta menys propostes de nous plans arreu de Catalunya

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida ha valorat aquest dijous 16 nous plans urbanístics, dels 73 punts de l'ordre del dia –un nombre de tràmits dins la mitjana-, fet que segons Solà demostra les poques actuacions noves de creixement que es projecten. En destaquen un pla industrial a Alcarràs, de 38.000 metres quadrats, i un de residencial per 88 habitatges a Alpicat (Segrià) de 2,5 hectàrees, que han estat aprovats definitivament. Tot i això, segons el director d'Urbanisme «estem parlant de petits plans».

En canvi, en aquest moment els ajuntaments aprofiten per tramitar modificacions de planejament i ajustos i deixar per millors moments els projectes de creixement. Pere Solà ha destacat que dels expedients valorats aquest dijous a Lleida, «més del 50% es troben en sòl no urbanitzable». Es tracten de projectes de línies elèctriques, plantes solars fotovoltaiques, bodegues, centres de telecomunicacions, instal·lacions de regadiu, granges, entre d'altres. «Es manté l'activitat agrícola i ramadera, però s'ha vist com s'ha passat de tramitar una vintena de projectes de plantes solars a cada comissió, a mitja desena a la d'aquest mes», ha dit Solà.

La Comissió Territorial d'Urbanisme ha aprovat definitivament la construcció d'un centre de 6.000 metres quadrats que convertirà la matèria orgànica en fertilitzants a Menàrguens (Noguera). Es tracta d'una petita planta de compostatge amb un espai de 640 metres quadrats per recepció, 2.400 destinats a descomposició de matèria orgànica, 3.240 metres quadrats per la maduració i emmagatzematge, i un espai d'oficines de vestuaris. Aquesta instal·lació està situada a un quilòmetre del nucli urbà, al límit del terme municipal. Inclourà basses de lixiviats, depuradora i un espai de neteja de camions.

A banda, aquest dijous Urbanisme també ha aprovat la construcció d'una aula de natura a Castelldans (Garrigues), la millora de l'accés a la Planta de Tractament de Residus de Sort, la instal·lació d'un cable de fibra òptica que connectarà l'estació de tren d'Àger (Noguera) amb el Parc Astronòmic del Montsec, i una modificació urbanística al polígon industrial Castellots de les Borges Blanques.

La Direcció General d'Urbanisme ha anunciat aquest dijous els detalls d'una sentència de la secció tercera del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga l'ajuntament d'Alt Àneu (Pallars Sobirà) a completar la documentació d'ordenació urbanística del polígon superior, mitjançant la documentació gràfica i escrita que completi l'estudi econòmic financer i el pla d'etapes. La sentència estima un recurs d'uns particulars sobre aquest polígon, però no obliga a fer canvis d'ordenació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona