Infraestructures

Alt Penedès

Diferencien ara el tram de l'AP-7 Vilafranca-Sant Sadurní, on no caldrà Via T

L'Ajuntament de la capital del cava confirma que malgrat el que havia indicat Foment per anar a Vilafranca no cal contractar el telepeatge

El nou sistema de peatge tancat a l'AP-7 que obliga des de dilluns els conductors a pagar els desplaçaments entre Vilafranca del Penedès i Gelida o bé contractar un servei de Via T perquè sigui gratuït el tram, tal com va informar la Generalitat, el Ministeri de Foment i la concessionària, al final només afectarà el tram entre Sant Sadurní d'Anoia i Gelida. Segons va informar ahir l'Ajuntament de la capital del cava, a l'hora de la veritat el Via T només és necessari per anar o venir des d'aquest municipi fins a Gelida, un trajecte del qual es fa càrrec econòmicament la Generalitat. En canvi, per viatjar entre Sant Sadurní d'Anoia i Vilafranca, “com que es tractar d'un recorregut pactat amb el Ministeri de Foment i que ja era gratuït, es pot agafar el tiquet a l'entrada i lliurar-lo a la sortida sense haver de pagar res”, encara que també es pot utilitzar el telepeatge, igualment sense cap cost. Les diferències entre un tram i l'altre evidencia que finalment els veïns de Gelida no tindran els mateixos drets que tenen els seus veïns de Vilafranca i Sant Sadurní, perquè malgrat que el tram entre la capital del cava i Gelida es consideri també gratuït, cal contractar el servei Via T, que pot costar a l'usuari uns 47 euros, com a mínim.

Pel que fa al tram entre Sant Sadurní i Martorell, així com el tram entre Sant Sadurní d'Anoia i Molins de Rei, a partir d'ara els ciutadans de Sant Sadurní pagaran el mateix preu que la resta i, per tant, deixaran de tenir el descompte especial que van pactar en el seu moment Xarxa Viària i el Ministeri de Foment. Des de Foment es considera que ara no cal mantenir aquest descompte perquè les noves estacions de peatge permeten pagar en funció del nombre de quilòmetres de cada recorregut. Si fins ara el recorregut entre Sant Sadurní d'Anoia i Martorell tenia un cost de 2 euros, ara serà d'1 euro per a tothom. De la mateixa manera, el tram entre Sant Sadurní d'Anoia i Molins de Rei passa de 3,55 euros a 2,15 per a tots els usuaris.

LA XIFRA

1
euro
és el que costa a partir d'ara desplaçar-se de Sant Sadurní d'Anoia a Martorell. Abans costava 2 euros.

La nova N-340 “sembla aturada”

Albert Calzada, el president de la Unió Empresarial del Penedès, la patronal que aplega empreses de l'Alt i el Baix Penedès, va celebrar el nou sistema que ha implantat Abertis al Penedès i les obres que s'estan fent a la C-15 “perquè tota obra que millora les infraestructures de comunicació afavoreix la competitivitat del territori”. Calzada va apuntar que té la impressió que el projecte de desdoblament de l'N-340 que recull el pla director “està mig aturat” perquè “la via està molt vinculada a la creació del Logis Penedès”, al Baix Penedès. Calzada interpreta que aquesta aturada estaria relacionada amb la proximitat de les eleccions. La gratuïtat del tram penedesenc de l'AP-7 està vinculada al fet que no hi ha encara vies ràpides per poder creuar la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona