Infraestructures

infraestructures

Un altre cop paralitzades les obres de construcció de la variant de Vallirana

El ministeri defensa que la constructora ha avançat els terminis i que aquest any no té més diners

L'alcaldessa es reunirà amb Foment al setembre

Nou entrebanc. Les obres de construcció de la variant de la N-340 a Vallirana tornen a estar aturades. Segons van confirmar ahir fonts municipals, els treballs a l'interior del túnel s'han paralitzat malgrat que continua la feina a l'exterior. Eva Martínez, l'alcaldessa socialista que lidera un nou equip de govern format pel PSC, ICV-EUiA i ERC, té previst reunir-se el 7 de setembre amb el secretari d'Estat i Planificació i Infraestructures del Ministeri de Foment, Víctor Morlán, per conèixer l'estat real de l'obra. El consistori també insisteix a obtenir informació directa de la Unió Temporal d'Empreses (UTE), que dirigeix l'obra, per acabar de concretar la situació i actuar.

De moment, l'equip de govern porta avui al ple la creació d'una comissió de treball de la variant per fer el seguiment exhaustiu d'una obra que ja es va paralitzar, per darrer cop, el mes d'abril, després que la constructora Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) denunciés que el ministeri li devia 30 milions d'euros. Llavors, la jutgessa va ordenar continuar la variant atenent la denúncia presentada per l'Ajuntament, encapçalat llavors per Josep Alemany. El batlle convergent també es va desplaçar a Madrid per intentar que Foment i l'empresa arribessin a un acord.

Un any en set mesos

Fonts del Ministeri de Foment defensen que l'aturada de l'obra es deu al fet que l'empresa ha finalitzat la part de l'obra que s'havia pressupostat per a un any en set mesos. “És una obra estratègica per a Foment que continuarà endavant”, afegien les mateixes fonts abans de recordar que “la inversió prevista per aquest any ja s'ha fet” i que caldrà esperar als pressupostos de l'any vinent perquè una nova partida es destini a la variant de Vallirana. De fet, l'obra es va salvar de la tisorada del Ministeri de Foment de l'estiu passat malgrat que se'n va reduir el pressupost.

La nova variant, que ja ha patit diversos retards, servirà per treure el trànsit que passa pel nucli urbà de la població del Baix Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.