Infraestructures

infraestructures i serveis

Vallirana reclama la represa immediata de les obres de la variant

L'alcaldessa del PSC no descarta recórrer a la via penal contra l'aturada feta per falta de pressupost

L'exalcalde de CiU reclama accions concretes

A poques hores de començar l'operació sortida de milers de vehicles de l'àrea metropolitana, ahir al migdia hi tornava a haver cua a l'entrada de Vallirana per la carretera N-340. És la via gratuïta més ràpida que connecta l'àrea metropolitana amb zones com ara la Costa Daurada i regions del país com ara el Penedès i el Camp de Tarragona, i passa pel bell mig d'aquesta població, d'uns 14.000 habitants i situada a la serra d'Ordal.

Tot i que en poblacions veïnes com ara Corbera de Llobregat ja fa temps que funcionen variants que descongestionen el trànsit, a Vallirana la infraestructura és una vella reivindicació que mai s'acaba de fer realitat. Aquesta setmana, les obres per construir-la s'han tornat a aturar de mutu acord entre el Ministeri de Foment i la constructora FCC, segons van assegurar fonts de les dues parts. La partida inclosa en el pressupost de l'Estat d'enguany, de 15 milions, ja s'ha esgotat; així doncs, fins al 2012 no es reprendran els treballs.

L'aturada ha fet encendre els llums d'alarma al consistori, i ahir al migdia tots els grups municipals van comparèixer per afirmar que faran tot el possible perquè les obres continuïn de manera immediata. Segons l'alcaldessa de la ciutat, Eva Martínez (PSC), “aquesta obra hauria de ser una de les prioritàries per a Catalunya”, i per aquest motiu reclama que els treballs “es tornin a programar per aconseguir que s'acabin el 2013”. De fet, en els comptes aprovats pel Congrés per enguany es preveia que les obres acabarien el 2014, però, segons Martínez, el ministeri les ha reprogramat perquè acabin un any més tard, cosa que el consistori en ple rebutja. Per això, ahir al migdia compareixien al costat de Martínez el primer tinent d'alcalde, del PSC, i els regidors d'ICV i d'ERC, socis de govern, així com l'exalcalde i ara cap de l'oposició, el convergent Josep Alemany, i la portaveu del PP. El consistori estudia ara recórrer a la via penal, que s'afegiria al recurs contra l'aturada que va presentar a l'abril, quan FCC ja va amenaçar d'abandonar les feines perquè no cobrava. Llavors, un jutge ho va impedir a través d'una interlocutòria que no és ferma al·legant que el túnel a mig fer es podria esfondrar. El que va ser alcalde durant 24 anys troba a faltar accions concretes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona