Les delegacions del govern de l'Ebre i Lleida s'uneixen per potenciar l'eix occidental

Els consells de direcció de l'administració territorial del govern a les Terres de l'Ebre i a Lleida es van reunir ahir a Flix amb l'objectiu d'impulsar temes estratègics conjunts. La potenciació de l'eix de l'Ebre, és a dir, el desdoblament d'aquesta via i la millora del transport públic és una de les prioritats de les delegacions del govern a l'Ebre i Lleida. «El reforçament de l'eix de l'Ebre comportarà l'aproximació dels territoris i potenciarà l'economia, connectant el port dels Alfacs amb el Pirineus», va manifestar el delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó. Per la seua banda, el delegat del govern a Lleida, Miquel Pueyo, va manifestar que l'executiu català «ja ha fet actuacions importants a la C-12», com per exemple la renovació de gairebé tot el ferm, tot i que va recordar que encara falta dur a terme millores com la variant de Tortosa.

D'altra banda, Pueyo va explicar que està a punt de sortir a informació pública l'estudi informatiu de la carretera que unirà Riba-roja i Almatret (Segrià). Per la seua banda, Salvadó va assenyalar que aquesta infraestructura és «molt important» per connectar el nord de la Ribera d'Ebre amb el sud del Segrià. Aquesta infraestructura tindrà un pressupost de 61 milions d'euros.

Pel que fa al desdoblament de l'eix de l'Ebre, té un pressupost de 1.000 milions d'euros i inclourà l'allargament d'aquesta infraestructura fins a Sant Carles de la Ràpita. «El govern ja treballa en 40 quilòmetres del tram sud de la C-12, dels quals està redactant el projecte», va dir Salvadó.

Altres temes que es van tractar en el consell de direcció conjunt van ser el regadiu Garrigues Sud, la navegació per l'Ebre i la mosca negra. Els dos delegats van acordar reunir-se periòdicament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona