Infraestructures

infraestructures

Vilafant es planta contra les expropiacions del TAV

Els 66 afectats es van negar a signar les actes perquè Adif els vol pagar la meitat que el 2008 i l'Ajuntament no va cedir un local per donar-los suport

Els expropiats de fa tres anys no han cobrat

L'Ajuntament de Vilafant i els propietaris afectats es van plantar ahir contra les expropiacions del TAV. L'Administrador d'Infraestructures (Adif) havia convocat ahir al matí els amos dels terrenys afectats per una ampliació de les expropiacions que ja s'havien fet el 2008, però finalment va haver de suspendre la signatura de les actes prèvies.

Convocats per Unió de Pagesos, els afectats van protestar contra els baixos preus que els vol pagar Adif i es van concentrar davant de l'ajuntament per demostrar el seu descontentament. Antoni Casademont, membre del sindicat agrari, va explicar que l'Estat vol pagar per aquests terrenys la meitat del que havia pagat fa tres anys per les finques del costat. “És un robatori institucional”, va dir Casademont, que hi afegia: “Serà un toc d'atenció a Madrid. Volem que s'ho repensin”.

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys (PSC), els va donar suport i no va deixar cap espai perquè els funcionaris d'Adif fessin la feina. Per això, s'haurà de fer una segona convocatòria per fer les expropiacions. Avui estan convocats els afectats a Borrassà i Santa Llogaia d'Àlguema, però tot apunta que els ajuntaments tampoc obriran les portes als funcionaris estatals. En aquest tram entre Llers i Pontós hi ha 66 propietaris afectats.

Terrenys ocupats

Una de les queixes que ahir repetien els propietaris afectats és que encara no han cobrat bona part de la indemnització pels terrenys que Adif ja els va expropiar fa tres anys. “Les obres estan acabades, ja hi ha la via posada i només hem cobrat una paga i senyal”, deia un dels propietaris.

Les expropiacions inicials es van fer el 2008 però Adif ha anat afegint terrenys a posteriori, dels quals ara tot just està fent les actes prèvies.

LA FRASE

És un robatori institucional. Per molta crisi que hi hagi no es pot pagar la meitat que fins ara
Antoni Casademont
unió de pagesos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona