Infraestructures

baix llobregat

La retallada als FGC reduirà freqüències

La retallada als Ferrocarrils de la Generalitat afectarà les freqüències de la línia del Baix Llobregat en alguns horaris. Ho va explicar ahir el president de la companyia, Enric Ticó, que va expressar el seu desig que el paquet de mesures dissenyat amb l'objectiu d'estalviar uns 4,5 milions d'euros per any, i que aquest diari va avançar en l'edició de dimarts, permetin “guanyar usuaris”. Ticó va atendre els mitjans durant la visita que va fer al Saló de la Indústria Ferroviària, el Bcn Rail, que s'està celebrant aquests dies al recinte de Fira de Barcelona de l'Hospitalet de Llobregat, i va defensar les mesures acordades en la reunió del consell d'administració de la companyia, que es va celebrar dilluns. “En un moment econòmic complex i molt complicat entenc que això es pugui interpretar com un intent de reduir costos estrictament”, va declarar Ticó, que va afegir que l'objectiu és també oferir un millor servei demanant “els menys diners possibles a l'administració”. Entre les mesures en estudi hi ha la possibilitat de deixar el funicular de Gelida fora de la xarxa de transport públic i donar-li un ús turístic, o suspendre temporalment el d'Olesa. També al Baix Llobregat, va explicar que s'estudia reduir freqüències de pas en uns combois que tenen uns índex d'utilització del 18% de mitjana. La mesura s'aplicaria en alguns horaris, que no va concretar.

redacció

CAtalunya

Els Ferrocarrils estrenen App

Els Ferrocarrils de la Generalitat han estrenat una aplicació pròpia i gratuïta que permet consultar horaris, preus i incidències del servei en temps real. De moment només està disponible per a l'Iphone, però s'espera que abans que acabi l'any en puguin gaudir els telèfons que funcionen amb Android. El president de FGC, Enric Ticó, va explicar ahir, en el marc del Bcn Rail, que aquesta aplicació té com objectiu final “desestressar la relació que tots tenim amb el transport públic”. A banda de funcions com saber el temps d'espera fins al pròxim tren, l'App també permet interactuar amb els FGC en les xarxes socials.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona