Infraestructures

equipaments

Les obres del castell de Sant Ferran de Figueres començaran abans de l'estiu

Serà una primera fase d'obres que durarà vuit mesos i que té un pressupost d'1,5 milions

Hi ha prevista una reforma de l'interior que no té finançament

Les obres de consolidació del castell de Sant Ferran de Figueres que han de permetre la instal·lació del museu militar a l'edifici del governador començaran abans de l'estiu. Així ho preveu el president del Consorci del Castell, Carlos Díaz Capmany, que calcula que la tramitació per posar a licitació i adjudicar les obres pot durar entre dos i tres mesos, un cop el projecte ha rebut el vistiplau de la comissió de Patrimoni de la Generalitat.

Segons les dades donades pel president del Consorci del Castell de Sant Ferran, aquestes obres de consolidació tenen un pressupost d'1,5 milions d'euros, que paguen entre el Ministeri de Foment –un milió– i el Ministeri de Defensa –la resta–. Tindran una durada de vuit mesos i consisteixen per exemple a refer voltes enfonsades, escales mogudes, portes i finestres fetes malbé, així com millorar la façana i deixar-ho a punt per a poder-hi posar les instal·lacions de serveis elèctrics i telefònics.

Després d'aquestes obres hi haurà encara una altra fase de reforma, en aquest cas per adequar els interiors, per a la qual encara no hi ha finançament.

L'obertura al públic del museu d'història militar no està prevista fins d'aquí a uns cinc anys, segons Díaz Capmany. En aquest museu s'hi ha d'exposar una part del material bèl·lic que s'exposava al castell de Montjuïc de Barcelona i que ara està emmagatzemat a la base militar de Sant Climent Sescebes, després que es desmantellés. Segons el consorci –format pel Ministeri de Defensa, la Generalitat i l'Ajuntament–, el museu figuerenc no exposarà tot el material de Barcelona perquè tindrà “un altre estil”, tot i que no concreta quin.

Pensar el futur museu

Precisament, sobre com serà el museu, el president del consorci, Carlos Díaz Capmany, assegura que durant els anys que han de durar les obres s'haurà d'acabar de determinar. De fet, que es plantegi com un museu militar ha comportat un rebuig a la ciutat que va quedar plasmat en la reunió pública sobre el futur del castell que es va fer l'octubre passat. En aquell moment, l'alcalde, Santi Vila, va assegurar que l'aposta de l'Ajuntament és que sigui un “centre d'interpretació de conflictes”, i va admetre que el consistori té discrepàncies amb Defensa sobre el contingut del museu. De fet, va dir que s'hi oposaria si no veia bé “el relat”.

LES XIFRES

1,5
milions d'euros
costa aquesta inversió, dels quals un milió els posa el Ministeri de Foment i la resta, Defensa.

LA FRASE

Ara hem de buscar els diners per fer la segona fase per adequar l'interior de l'edifici
Carlos Díaz Capmany
president del consorci del castell de sant ferran
5
anys
calcula el consorci que poden passar fins que el museu d'història militar obri les portes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona