Infraestructures

Baix Llobregat

La variant de Vallirana s'ajorna fins al 2016

L'alcaldessa, indignada amb la nova previsió, critica la falta de voluntat del Ministeri de Foment per reunir-se

Nou revés per a Vallirana. El Ministeri de Foment espera que les obres de la variant –que es van començar el maig del 2004– acabin el 2016 i, per tant, preveu un altre retard en una infraestructura que, ara per ara, està a mig construir. El secretari general d'Infraestructures, Gonzalo Ferre, va desvelar la nova data en l'última comissió de Foment del Congrés dels Diputats en resposta a una pregunta del diputat de CiU Pere Macias. Ferre va puntualitzar que es definirà “amb exactitud la data de finalització” en el marc del pla d'infraestructures, transport i habitatge, la nova planificació anunciada pel govern de l'Estat.

L'Ajuntament de Vallirana va expressar ahir, a través d'un comunicat, la seva indignació i el seu malestar per la nova data d'acabament d'un túnel que inicialment hauria d'haver estat una realitat el 2007 però que es va anar ajornant, primer a causa de problemes geotècnics i després pel finançament. L'alcaldessa socialista de Vallirana, Eva María Martínez, es va mostrar molt crítica per la manca de disponibilitat de Foment per reunir-se amb els representants municipals per tractar del tema.

Les obres de la variant de l'N-340, que ha de connectar de manera gratuïta el Baix Llobregat i l'Alt Penedès, estan aturades. En els últims mesos, l'Ajuntament ha reclamat diverses vegades que es reprenguin les obres per tal que finalitzin el 2013, com s'havia previst. De moment, la petició no ha estat escoltada, malgrat que s'hi han sumat diferents ajuntaments i institucions. En concret, al març, representants dels consistoris de Cervelló i Subirats, del consells comarcals del Baix Llobregat i l'Alt Penedès, dels sindicats CCOO i UGT, de la patronal Pimec i de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic van escenificar un front comú a l'hora de demanar a l'Estat la represa de les obres.

A banda de la pregunta de CiU en la comissió de Foment, al Congrés dels Diputats també s'ha intentat tirar endavant una proposta perquè es facin les obres. El grup parlamentari socialista, el de l'Esquerra Plural i el grup mixt van presentar a l'abril una proposició no de llei que tenia com a objectiu instar el govern, a través de Foment, a incloure una partida amb càrrec a la disposició addicional tercera. Tant CiU com el PP es van desmarcar de la iniciativa.

LA DATA

2004
és l'any que van començar les obres
de la variant de Vallirana. Inicialment, s'haurien d'haver acabat el 2007.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona