Infraestructures

infraestructures

L'Estat té fet el projecte de supressió del pas a nivell de Flaçà però no l'executa

El PP respon a una pregunta del senador de CiU Joan Bagué

L'alcalde admet que hi ha hagut modificacions i destaca la necessitat de les obres

El govern estatal ha reconegut que té “redactat i revisat” el projecte de supressió del pas a nivell de Flaçà, que els veïns reclamen des de fa temps. A una pregunta de l'11 de juny del senador de CiU Joan Bagué, el govern del PP va reconèixer que les modificacions al projecte inicial s'han acabat i que ara falta que s'aprovi l'execució de l'obra.

L'alcalde de Flaçà, Josep Perich (CiU), va explicar que el govern local havia introduït modificacions en el projecte inicial i que s'han consensuat amb l'Estat i amb la resta de regidors del consistori. Perich és alcalde des del 2007 i ara diu que passaran més trens de rodalies per Flaçà en direcció a Figueres i Barcelona i que en el futur també hi haurà més trànsit de combois d'alta velocitat. Per això destaca que les obres són molt necessàries, tot i que no vol fer càlculs.

Des del 2007, l'Ajuntament de Flaçà ha enviat cartes a Adif de l'equip directiu de l'escola del poble i de l'institut d'ensenyament secundari de Celrà reclamant que se suprimeixi el pas a nivell d'una vegada per totes.

El col·legi Les Moreres té 136 alumnes i està situat abans de creuar la via, venint de Sant Joan de Mollet. La majoria dels alumnes, però, són de l'altra banda del poble, del barri de l'estació i de la colònia, detalla el director del centre educatiu, Pep Camps. A l'institut de Celrà s'han queixat en alguna ocasió que el pas a nivell fa que alguns estudiants arribin tard si s'han d'esperar a Flaçà a creuar la via.

Veray visita Flaçà

A petició de l'equip de govern local, la diputada al Congrés dels Diputats Concepció Veray (PP) ha visitat Flaçà fa poc i coneix quina és la situació. “El projecte està pendent d'aprovació i anirà en funció de les disponibilitats pressupostàries.” La diputada a Madrid destaca que la supressió del pas a nivell hauria d'estar inclosa en el pla d'infraestructures, transport i habitatge (2012-2024) del qual ha parlat fa poc la ministra de Foment, Ana Pastor.

LA FRASE

Vam consensuar els canvis amb el govern del PP i els regidors. Ara sabem que el projecte està revisat
Josep Perich
Alcalde de flaçà (CiU)

L'escola de Flaçà reclama l'obra

El director del CEIP Les Moreres de Flaçà, Pep Camps, explica que el pas a nivell és “perillosíssim”. Els responsables de l'escola van enviar una carta a Adif a principis del curs acadèmic que s'acaba d'acabar. Camps assenyala que, en alguna ocasió, hi ha hagut ensurts amb alumnes que han quedat clavats als rails mentre intentaven creuar la via amb bicicleta.

El director de l'escola de Flaçà diu quina és la principal amenaça: “El problema més greu és quan la barrera està abaixada i no passa cap tren en aquell moment. Però resulta que en ve un altre al cap de poca estona. En aquest període la barrera no s'apuja i hi ha gent que travessa la via. És molt perillós. Passen cinc minuts entre un tren i l'altre, i la gent passa.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona