Infraestructures

La Generalitat deu 3,3 milions de les expropiacions de la C-31

El govern es compromet a pagar-ne una part aquest any seguint l'ordre d'antiguitat

El sindicat Unió de Pagesos vol un calendari global de pagament, i el PSC recorda el retard i reclama que se sigui escrupolós

Més de dos anys després de l'acabament de les obres de la C-31 entre l'Alt i el Baix Empordà, la Generalitat encara té pendents uns 3,3 milions d'euros per pagar d'expropiacions. Així ho ha admès el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en una resposta parlamentària a una pregunta del PSC, en què es demanaven els motius d'aquest retard.

Segons la resposta del govern, els problemes econòmics de l'administració són els que han provocat la demora: “Manca de disponibilitat pressupostària”, en paraules del conseller. En tot cas, ha precisat també que aquest any es preveu pagar els expedients que ja estan tramitats i pendents que el Departament d'Economia faci el pagament. A hores d'ara, i segons les dades de Territori, s'han abonat 3,5 milions d'euros: 2,4 en 233 pagaments el 2010; 1,06 en 63 pagaments el 2011, i 139.000 euros en 9 pagaments aquest any. Així, queden pendents 3,3 milions.

Els diners pendents s'aniran pagant en funció de la disponibilitat pressupostària i “en rigorós ordre d'antiguitat”, segons el conseller. També ha explicat que durant els exercicis del 2011 i el 2012 no es va fer la retenció de crèdit corresponent per fer front al pagament de les expropiacions, i que aquest any es volen abonar els pagaments que ja hagi ordenat el Departament d'Economia. La resta es pagarien en els pròxims anys. A més, ha reconegut que no s'han pagat interessos per aquest retard, i que ara és complicat calcular els diners que s'hauran d'afegir per compensar els propietaris que encara no han cobrat.

D'altra banda, el PSC ha reclamat al govern que pagui aquest any els diners que es deuen, i sense aplicar criteris de discrecionalitat. El PSC ha recordat que el procés d'expropiacions de la C-31 entre la Tallada d'Empordà i Torroella de Fluvià va començar el 2008, i que es va assolir de mutu acord amb els propietaris. En el document s'especificava un 5% de recàrrec anual en cas de retard. Per la diputada Marina Geli, “cal que el govern pagui, que sigui escrupolós i que no ho faci de manera arbitrària o discrecional”.

Unió de Pagesos

El sindicat agrari havia demanat que els pagaments fossin proporcionals per a tots els afectats, de manera que tots anessin cobrant de mica en mica els diners que els deuen. El coordinador nacional, Joan Caball, ha explicat: “Ens van dir que ho intentarien però que era complicat jurídicament perquè els expedients ja estaven tramitats a Economia.” A Unió de Pagesos encara no se'ls ha informat de la resposta, però esperen que liquidin tot el restant l'any vinent: “Volem un calendari i una proposta global de pagament”, ha dit Caball.

LES XIFRES

17
quilòmetres
són els que es van millorar de la C-31 entre Torroella de Fluvià i la Tallada, per 63,2 milions d'euros.

LA DATA

01.04.10
És el dia
que es va posar en servei la millora de la C-31 entre Torroella de Fluvià i la Tallada d'Empordà.
400
finques
aproximadament són les que van quedar afectades per les expropiacions de l'obra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona