Infraestructures

infraestructures

L'enllaç de la C-17 a Ripoll ja té projecte, però no els 3,5 milions que costa

Si la Generalitat no els pot pressupostar per l'any vinent, s'executarà per fases

L'obra acaba el desdoblament entre Vic i la capital ripollesa

La direcció general de Carreteres té enllestit el projecte que ha de connectar el final de l'autovia de la C-17 (Vic-Ripoll) amb l'accés sud a la capital del Ripollès. És prioritària, segons el director general del ram, Jordi Follia, però l'inici d'obres depèn de les disponibilitats pressupostàries del govern que haurà de disposar dels 3,5 milions d'euros que costen els treballs. L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, espera que l'obra es pugui incloure al pressupost de la Generalitat de 2013 i, si no pot ser tota, ha demanat a Follia que es prioritzin els dos giratoris previstos que han de donar accés de manera més segura a les zones comercials. Munell reconeix que l'execució íntegra d'aquesta obra depèn del pacte fiscal, de la capacitat de col·locar deute als mercats per part del govern català o de qualsevol altre cosa que permeti dotar de més recursos la inversió en infraestructures i, per això, ha insistit en la necessitat dels giratoris.

El tram afectat de poc més de 2 quilòmetres uneix Can Villaura amb el giratori de la zona comercial sud de Ripoll. Des de la depuradora i en direcció cap a la vila, l'autovia que prové de Vic es converteix en una carretera d'un únic carril per cada sentit de circulació i hi ha vials laterals per facilitar l'accés des dels giratoris a les zones comercials.

Un cop s'hagin executat les obres d'aquest tram, es completarà la millora de la carretera C-17 entre Vic i Ripoll i que és l'accés més directe de la capital del Ripollès amb Barcelona i la seva àrea d'influència.

El carril bici, sí; el camí ral, no

El projecte de millora de l'enllaça de la C-17 amb el sector sud de Ripoll inclou el carril bici cap a la comarca d'Osona, que ha estat llargament reclamat pels usuaris, però, en canvi no el camí ral, que també ha estat una reivindicació popular. L'alcalde ha explicat que no s'hi ha inclòs perquè la petició va arribar quan el projecte ja estava molt avançat i això obligava a refer-lo de forma substancial. Munell ha dit que l'Ajuntament de Ripoll no renuncia al camí ral i que buscarà recursos per executar-lo, a través del Consorci Alba Ter o d'altres ajuts de Medi Ambient. El projecte d'acabament de la C-17 preveu un ampli espai verd al costat del carril bici, cosa que facilitarà l'obra del camí ral quan es faci. L'últim tram del desdoblament de la C-17 es va inaugurar el juliol de l'any passat. És el de l'eix Centelles-Vic-Ripoll, de 7,4 quilòmetres, i va entre el final de la variant de Montesquiu, al terme de Sora, i Ripoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona