Infraestructures

El PP rebutja arreglar la carretera N-260 a Portbou

El grup parlamentari català al Congrés va presentar una proposició perquè l'obra es faci amb urgència

En l'incendi del juliol passat van morir-hi dues persones d'una mateixa família

El PP va rebutjar ahir al Congrés dels Diputats una proposició no de llei del grup parlamentari català perquè es millori el tram de l'N-260 entre Portbou i Cervera de la Marenda. El grup de CiU volia que s'instés el govern de l'Estat a la millora urgent del tram, de dos quilòmetres de longitud, argumentant el mal estat de la via i les conseqüències tràgiques que va tenir aquest fet en els incendis del juliol, amb la mort de dues persones.

El diputat de CiU Jordi Xuclà va qualificar d'“inacció irritant” la posició del grup popular en rebutjar la proposició: “L'Estat té com una carretera comarcal de segona una connexió transfronterera.” Xuclà va alertar també del perill que suposa el mal estat d'aquesta carretera, plena de revolts i molt estreta.

Aquesta negativa del PP ara contrasta amb el que va manifestar el subdelegat del govern espanyol a Girona, Carles Jaume, l'octubre passat, en una visita a Portbou. En aquella ocasió, Jaume va dir que estava previst que els pressupostos de l'Estat del 2013 incloguessin una inversió per condicionar i millorar l'N-260 en aquest tram.

El 22 de juliol de l'any passat dues persones d'una mateixa família van morir quan es va declarar un incendi a la muntanya. Molts vehicles van quedar atrapats a la carretera sense possibilitats de girar cua. Els ocupants van abandonar els seus cotxes per fugir corrents muntanya avall. Les dues persones mortes van caure per un precipici.

LA XIFRA

2
quilòmetres
fa el tram de carretera entre Portbou i Cervera de la Marenda que es reclama que es millori.

LA DATA

22.07.12
Va tenir lloc
l'incendi a l'entorn de l'N-260 entre Portbou i el Rosselló que va provocar la mort de dues persones.

El PSC demana desdoblar l'A-26

El PSC va donar suport a la proposició de CiU en la comissió de Foment, i va afegir-hi altres projectes. El diputat socialista Àlex Sáez va reclamar també el desdoblament de l'A-26 entre Besalú i Figueres i perquè s'engeguin les obres pendents de l'N-260 entre Olot i Puigcerdà. Els socialistes han fet la seva petició a través d'una esmena d'addicció a la proposició de la federació nacionalista.

Sáez va qüestionar que el PP “no adquireixi cap compromís concret a favor del desdoblament de l'A-26 i que no es tinguin notícies sobre un calendari per aquesta legislatura respecte de la mateixa A-26 i respecte de l'eix pirinenc”. El diputat recorda que la ministra de Foment, Ana Pastor, en la seva primera compareixença a la comissió de Foment, va establir com a prioritari el desdoblament de l'A-26. També va reclamar la variant nord d'Olot per millorar la mobilitat i la seguretat en aquesta zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona