la crònica

«Esperem que recuperin el temps perdut»

oriol mas

Els alcaldes afectats per l'aturada de les obres de l'N-II entre Sils i Caldes veuen amb resignació comprensiva com s'eternitzen els treballs. Entenen el que li ha passat al Ministeri de Foment, però estan cansats de les traves amb què es va trobant el projecte de la carretera. Joan Colomer, alcalde de Caldes per la Plataforma Independent per Caldes; Martí Nogué, alcalde de Sils per Independents de Sils-PM, i Narcís Colomé, alcalde de Riudarenes per CiU, coincidien a demanar només una cosa: «Esperem que recuperin el temps perdut.» Reunits ahir per aquest diari, just davant del Rolls i en un dels punts on l'impacte de les obres és més visible, van fer balanç del tram que ha quedat penjat. Els alcaldes de Maçanet i Vidreres, que també havien estat citats, no van afegir-se a la trobada.

La retirada de les empreses ha estat ràpida, i ara només queda el vigilant, que ja té poca cosa per controlar. Si tot va bé, d'aquí a tres mesos les màquines tornaran a treballar, i ara la pregunta que es fan és si acceleraran el ritme i compliran el calendari, en què es preveia acabar les obres a mitjans de l'any vinent. Abans ja s'havia retardat sis mesos respecte la data inicial, que era a finals d'aquest any. «Ho veig difícil», sentenciava Colomé. Tot i que les obres no entren per poc al terme municipal de Riudarenes, sí que afecten de ple la mobilitat dels veïns. El motiu és el ritme amb què es fan els treballs, molt lent. «Al ritme que anaven ja veus que no podran», deia Nogué, i Colomer ràpidament s'hi apuntava: «Si no acceleren el ritme, serà molt just.» No es queixen del tracte amb Foment i amb l'Estat. Diuen que és bo, que se'ls manté informats i que s'inclouen moltes de les seves al·legacions per millorar l'accés a camins locals, garantir la connectivitat ecològica o respectar indrets d'interès. Ara bé, no accepten que se'ls culpi dels retards en l'execució de les obres. Martí Nogué, de Sils, ho deixava ben clar: «L'N-II és una reivindicació de fa molts anys, no ve d'ara; per tant, que encara no estigui feta no és culpa dels ajuntaments.» «Tots tenim ganes de veure-ho acabat, el problema és que sempre es van acumulant retards», reafirma Joan Colomer, de Caldes, i Narcís Colomé, de Riudarenes, hi afegeix un altre argument: «També estem parlant d'una qüestió d'imatge. La gent ara passarà per aquí i veurà totes aquestes obres empantanegades.»

Uns quilòmetres més enllà, Acesa fa les obres d'ampliació de l'AP-7. A l'inici dels treballs es van trobar amb el mateix problema: l'empresa adjudicatària va abandonar les obres, i van haver de tornar a posar-les a licitació i perdre tres mesos de feina. Tot i això, compten mantenir el calendari inicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona