Cinc pobles gironins rebran un total de tres milions d'una nova línia d'ajuts europeus i de la Generalitat

És un programa que es destina als municipis de menys de 2.000 habitants

Ahir, el Departament de Governació va resoldre la convocatòria, a la qual s'havien presentat 141 municipis. Els fons europeus pel desenvolupament regional (Feder) aporten 12.500.000 euros del total de 13.750.000 euros de la primera convocatòria del programa. El Departament de Governació hi aporta els 1.250.000 euros restants.

Els municipis interessats havien de presentar projectes que tinguessin un pressupost d'entre 600.000 i 1.300.000 euros. El finançament extern podia pujar fins al 55% de la despesa, i per tant, els ajuntaments s'hauran de fer càrrec de, com a mínim, el 45 % del total.

La tria

L'objectiu del Departament de Governació ha estat prioritzar una gran inversió en cada projecte, en lloc de dotar de petites quantitats de diners un nombre més elevat de municipis, segons el govern. El programa tindrà dues convocatòries més, l'any que ve i el següent, amb una inversió prevista total de 30 milions.

El director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, va explicar ahir que Viure al Poble s'ha inspirat en experiències com la llei de barris, la iniciativa comunitària Urban (que tenen un format més gran), o iniciatives similars portades a la pràctica al nord de França i als Alps italians. «Hem anat a seleccionar els millors, els que tenen molt clara la posició del municipi, que han sabut expressar una estratègia de desenvolupament local», va justificar Bassaganya.

Incentivar

El programa incideix en la potenciació i valorització del patrimoni cultural i natural dels territoris i de les infraestructures de caire turístic o econòmic que pretenguin la regeneració integral de zones degradades. De fet, l'objectiu és, segons els promotors, fer possible l'aparició de noves iniciatives econòmiques per augmentar el desenvolupament. Així, es pretén afavorir la cohesió territorial i evitar la despoblació a partir de la creació de noves expectatives laborals i econòmiques.

PROJECTES GIRONINS

Pardines (424.327 euros)
Dinamització econòmica
Castellfollit (635.355)
Adaptació a ser porta d'entrada al Parc de la Zona Volcànica
El Port de la Selva (677.396)
Rehabilitació nucli antic.
Vilajuïga (591.800)
Programa Vilajuïga, terra de pas.
Verges (681.162)
Programa Viure al poble, viure a Verges


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona