Infraestructures

infraestructures

Es restableix la circulació de trens entre Girona i Figueres

Una avaria a la catenària va tallar la circulació diumenge al vespre durant tres hores i mitja

Els primers combois van passar abans de mitjanit i el restabliment complet es va assolir de matinada

La normalitat va tornar ahir a la circulació de trens entre Girona i Figueres després de l'avaria de diumenge, que va impedir la circulació dels combois durant tres hores i mitja (des de tres quarts de set de la tarda fins a gairebé un quart d'onze de la nit), fet que va deixar centenars de passatgers afectats, sobretot a l'estació de la capital gironina.

Un tren va arrencar a les 18.40 h un cable de la catenària a 50 metres de l'estació de Sant Jordi Desvalls. El tren, que circulava en direcció sud, va arrencar el cable de la seva via i aquest va anar a parar a la via del costat, cosa que va impedir la circulació en tots dos sentits. L'aturada en el tram Girona-Figueres va ser total –l'incident no va impedir en cap moment la circulació entre Barcelona i Girona ni entre Figueres i Portbou– al llarg de tres hores i mitja. Els tècnics d'Adif no van donar per circulable una de les vies fins a les 22.10 h, mentre que a l'altra els treballs de reparació es van allargar fins a la matinada. Així, el servei es va donar per completament restablert a les dues vies a les 05.10 h de dilluns.

El tall del trànsit ferroviari va afectar deu trens de passatgers: sis en direcció sud (l'aturat a Sant Jordi Desvalls inclòs) i quatre en direcció nord.

Reubicació de viatgers

Renfe va decidir habilitar autobusos com a transport alternatiu mentre Adif arreglava l'avaria, però com que no es tractava d'una solució immediata, els viatgers es van anar acumulant a les estacions, sobretot a la de Girona. En total, fonts de Renfe explicaven ahir que van habilitar deu autobusos i que en algun cas també es va reubicar algun passatger al TAV. Finalment, un cop arreglada l'avaria en una de les vies, Renfe hi va fer circular un tren en cadascun dels sentits –entre les onze i quarts de dotze de la nit– per recollir els passatgers que quedaven encara a les estacions.

Pel que fa als 50 viatgers del tren aturat prop de l'estació de Sant Jordi Desvalls, Renfe també els va reubicar en autobusos per dur-los fins a la seva destinació.

Fonts de Renfe recordaven ahir que tots els viatgers afectats tenen dret a la devolució de l'import del bitllet i admetien que diumenge ja havien rebut força reclamacions. Tot i així, destacaven que l'afectació hauria estat més gran si hagués estat un dia feiner o bé un diumenge d'hivern.

LES XIFRES

3,5
hores
va estar interrompuda la circulació entre Girona i Figueres diumenge (des de les 18.40 h fins a les 22.10 h).
10
trens
van resultar afectats per l'avaria, sis dels quals anaven en direcció sud i quatre, en direcció nord.
50
metres
és la distància de l'estació de Sant Jordi Desvalls respecte al lloc de l'incident que va causar l'avaria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona