El govern obre les portes al futur túnel a la Bonaigua entre el Pallars i l'Aran

El Pla Director de la Val d'Aran, aprovat ahir de manera inicial, preveu que es faci «a mitjà termini»

El túnel de la Bonaigua és una vella aspiració del Pallars i també de l'Aran. Actualment, el túnel de Vielha és l'única comunicació ràpida i eficaç entre aquesta vall gascona d'administració catalana i el Principat, a través de la comarcal de l'Alta Ribagorça. Amb la connexió per la Bonaigua, el Pallars guanyarà una sortida àgil cap a l'Aran i, d'allà, cap a la frontera, i els sectors residencial i de la neu de tots dos territoris aspiren a beneficiar-se mútuament d'un major intercanvi de turistes i projectes empresarials entre els dos territoris.

Tot i això, el pla director no es compromet a tirar endavant el túnel amb un calendari concret. Ans al contrari. El pla aprovat ahir per la comissió d'Urbanisme situa aquest projecte com una «prioritat estratègica a mig termini». Això significa que situa la dotació pressupostària fora d'aquest mandat i difícilment entrarà en el següent, que dependrà de la voluntat política del pròxim govern. Això sí: amb la inclusió dins del pla director, els tècnics del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ja tenen via lliure per començar a dibuixar els primers esbossos i fer els primers temptejos sobre aquesta obra important i complexa.

El pla director també assenyala les zones de creixement urbà i econòmic, i assenyala el desviament de la C-28 i de l'N-230 fora dels nuclis per tal de transformar les actuals travesseres d'aquestes carreteres en passeigs urbans a Les, Bossòst, Vielha, Betren, Casarilh i Escunhau. Als tres primers nuclis, la variant es faria amb túnels, a l'oest d'aquestes poblacions.

D'altra banda, la comissió d'Urbanisme ha donat el vistiplau a la construcció d'una estació de mesurament sísmic que se situarà en un solar del polígon d'Escunhau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona