Infraestructures

Es fa una crida a incorporar el tren Gandia-Dénia les reivindicacions ciutadanes

Diversos centenars de persones, amb maletes, es van reunir de manera simultània a les estacions de Dénia i Gandia per “agafar el tren”, convocats per Compromís de la Safor-Valldigna i la Marina Alta

La rodalia de les estacions ferroviàries de Gandia i Dénia van acollir ahir dissabte de matí, des de les 11.30 h, vora 400 persones disposades a agafar el tren Gandia-Oliva-Dénia. La ciutadania de les dues comarques s'ha concentrat, de manera simultània, per reivindicar una connexió entre ambdues ciutats, “que fou clausurada l'any 1974 amb la promesa d'un ràpid restabliment”. Convocada per Compromís, la gent ha fet de passatgera, i han acudit amb les maletes i amb un bitllet del trajecte que han pogut descarregar-se a través de la xarxa.

La lectura de la “carta oberta a la ciutadania” ha estat llegida de manera compartida per Àngels Gòmez (a Dénia) i pel jove Jesús Romero (a Gandia), connectats des de cadascuna de les ciutats.

La carta oberta reconeix que “no hem estat sols però sembla que tampoc hem estat suficients” i apel·la a incorporar el tren Gandia-Dénia al primer plànol de les reivindicacions ciutadanes; de fet, el final del document fa també una crida explícita a la joventut, “perjudicada en el seu dia a dia, a incorporar este anhel al model de país sostenible i solidari que somiem”.

La carta, però, no ha quedat en “somnis ni anhels”, més aviat adverteix que “no permetrem cap pròrroga més en l'inici de la construcció de la connexió ferroviària”. I està apuntalada amb missives molt clares: “reclamem a l'Estat Espanyol que en les inversions del 2014 la partida destinada per la construcció del Tren de la Costa en el seu tram Gandia-Dénia aparega la quantitat de diners necessaris per començar les obres d'aquesta infraestructura. Els habitants de la Safor i de la Marina avisen que no cessaran en la reivindicació fins aconseguir aquesta infraestructura que es fonamental per a les dues comarques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona