Infraestructures

Les obres al Conflent dificultaran l'obertura de la temporada d'esquí a la Catalunya Nord

A la carretera 116, per pujar del Rosselló a la Cerdanya, hi haurà pertorbacions de la circulació fins mitjans desembre

Els punts conflictius se situen a Marquixanes, Prada, Vilafranca, Oleta, Joncet, Toès, Fontpedrosa i Sautó

Les obres de desdoblament i manteniment de la carretera estatal francesa 116, de la plana del Rosselló a la Cerdanya passant pel Conflent, s'han iniciat aquest mes de novembre. Es tracta d'un primer tram de les obres que durarà fins mitjans desembre. L'obertura de les pistes d'esquí nord-catalanes, on s'accedeix per aquesta carretera, està prevista per aquest cap de setmana. Les nevades previstes pels serveis meteorològics i aquestes obres fan preveure importants dificultats en la circulació de la 116. Els punts negres se situen a Marquixanes, Prada, Vilafranca, Oleta, Toès, Fontpedrosa , Sautó i, sobretot, a Joncet on hi ha prevista una desviació de la carretera que passa pel centre del poble.

A l'hivern hi transita bona part dels vehicles francesos i catalans que es dirigeix cap a les pistes d'esquí i, durant tot l'any, és per aquesta carretera que circulen dos-cents milions de litres de carburant en direcció a Andorra. La carretera es va obrir l'any 1824 i en alguns punts, com el pas pel centre d'aquesta petita població del Conflent, continua tenint la mateixa amplada i el mateix traçat que quan hi circulaven els escassos vehicles de tracció animal del segle XIX. Una altra població on la carretera passa pel centre del poble és Oleta, on des de l'any 2009 s'han començat a destruir algunes cases, comprades per l'Estat, a banda i banda de la carretera per fer-la més ampla.

A Joncet hi ha prevista, des de l'any 2000, una desviació d'un quilòmetre i mig amb un cost de vint milions d'euros. Regularment, l'Associació pel Desviament de Joncet organitza manifestacions i bloquejos per denunciar el perill per a la població d'aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona