Infraestructures

Infraestructures

L'estació del tren d'Olot encara queda massa lluny

La nova estació, que evitaria als olotins haver de travessar Torelló, no es fa perquè no hi ha diners

L'alcalde s'afegeix a la pressió dels seus col·legues perquè es desdobli la línia fins a Ripoll

La trista situació de les arques públiques ha deixat en punt mort la construcció de la nova estació del tren de Torelló, a la línia Barcelona-la Tor de Querol, i els veïns d'Olot i dels municipis de la rodalia veuen com se'ls allunya el transport ferroviari. A Torelló, hi continuarà havent l'estació de sempre, però els garrotxins hi han d'accedir travessant tot el nucli urbà. Això vol dir que a la mitjana de quasi mitja hora de trajecte que hi ha entre Olot, les Preses i la Vall d'en Bas, per citar alguns exemples, cal afegir-hi deu minuts o més, segons el trànsit, per accedir a l'estació osonenca.

Per això, l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ha dit que, ara, donarà suport a les reivindicacions dels alcaldes de la línia, perquè el desdoblament que hi ha previst fins a Vic s'allargui fins a Ripoll. En cas contrari, sumant que no hi ha nova estació al manteniment de la via única, el tren continua quedant lluny per als garrotxins i continua el greuge per a Olot de ser de les poques capitals de comarca sense estació de tren.

La situació ferroviària dels municipis de la conca alta del Fluvià es complica encara més si es té en compte la preocupació que han generat els continus rumors de tancament de l'estació actual de Torelló. De fet, atesos aquests rumors, un grup de ciutadans s'han constituït en la plataforma Perquè no ens fotin el tren, que promou mobilitzacions i diversos actes de sensibilització i pressió a les administracions. Va néixer a Torelló, però ara ja s'ha estès a Manlleu i Ripoll.

L'alcalde de Torelló, Santi Vivet, ha informat que els responsables del servei ferroviari li han assegurat que l'estació no es tancarà. Ara, s'ha automatitzat perquè pugui funcionar sense personal. “Ens calen encara millores, com per exemple que la màquina expenedora de bitllets admeti descomptes com per exemple per als posseïdors del Carnet Jove; és a dir, que ofereixi les mateixes funcions que les màquines de Rodalies”, ha dit.

Vivet ha reivindicat millores com ara la incorporació de Torelló al sistema tarifari integrat, una millor coordinació dels horaris i millores de l'espai d'aparcament amb una nova urbanització. Això no obstant, ha dit que caldria estudiar bé que potser cal un servei àgil d'autobusos cap a les estacions més grans properes.

LA FRASE

Si només es desdobla la via fins a Vic, això als garrotxins no ens serveix ben bé de res”
Josep Maria Corominas
alcalde d'olot

LA XIFRA

3
municipis
de dues comarques formen la plataforma Perquè no ens fotin el tren
Volem un mínim de personal i les mateixes expenedores de bitllets de les estacions de Rodalies
Santi Vivet
alcalde de torelló


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona