Infraestructures

Els Verds exigeixen reconvertir l'AP-7 en ronda comarcal per la Safor

Els Verds de la Safor exigeixen al Ministeri de Foment l'aprovació del projecte de reconversió per donar credibilitat a les notícies de l'alliberament del peatge al finalitzar la concessió el 2019.

Els Verds de la Safor, que sempre han estat en contra de la “solució” al trànsit comarcal proposada pel Ministeri de Foment projectada com a variant Safor-Sud de la N.332 per considerar-la innecessària, molt costosa econòmicament i amb un greu impacte ambiental, al temps que valoren positivament les informacions que arriben des de Madrid de que s'ha abandonat definitivament aquest projecte i que serà l'AP-7 la ronda comarcal a partir del 2019, quan finalitza l'actual pròrroga de la concessió, exigeixen del Ministeri de Foment la redacció i aprovació immediata del projecte d'adaptació d'aquesta infraestructura per a que realment puga funcionar com a ronda comarcal de la N.332 el més aviat possible.

Així, el portaveu d'Els Verds, Joan Francesc Peris, ha manifestat que “no tenim perquè esperar al 2019 per alleujar als pobles per on passa la N.332 de l'infern que pateixen cada dia. El Ministeri de Foment pot posar en marxa una sèrie d'actuacions immediates. Pot negociar amb Abertis que els vehicles que entren en Xeresa i abandonen l'AP-7 per Ondara tinguen un peatge especial i gratuït els mesos d'estiu. Ha d'aprovar urgentment la construcció d'un nou nus d'enllaç amb l'AP-7 en el sud d'Oliva i que connecte la carretera de Pego i un altre nus entre el Real i Beniarjó que connecte la carretera d'Albaida i l'accés al port de Gandia. És la solució que, històricament, hem defensat Els Verds, la més racional i barata, la que s'ha aprovat en molts plenaris, la que s'ha defensat en moltes mobilitzacions, però que mai ha comptat realment amb la suficient valentia política d'alcaldes i partits comarcals que massa prompte es conformaren amb la promesa de la variant Safor-Sud que, ara, es queda en el calaix per la crisi econòmica i el dèficit de l'Estat” -ha dit Peris.

El Ministeri de Foment mai abans havia volgut ni sentir parlar de convertir l'AP-7 en ronda comarcal de la N.332. Ara, amb la crisi i la paralització del projecte de la Variant Safor-Sud, ha dit que seria una possibilitat i Els Verds volen agafar-li la paraula, però no serà creïble si no pren algunes mesures immediates com les que proposen i, sobre tot, que aproven en aquest exercici de 2014 el projecte de reconversió de l'AP-7 en ronda comarcal de la Safor de la N.332.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona