Comencen les obres de la connexió de Sant Pere Pescador i l'Armentera amb la depuradora de l'Escala

Costaran més de cinc milions i serviran per evitar que es llencin aigües brutes al riu

Les obres de construcció de la canonada que connectarà els municipis de Sant Pere Pescador i l'Armentera amb l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de l'Escala es van adjudicar abans de l'estiu, però el Consorci d'Aigua de la Costa Brava va acordar amb els ajuntaments no fer grans moviments durant la temporada turística. Per això, durant els mesos de juliol i agost s'ha començat només a construir en espais en què no hi hagués efectes per al trànsit ni es provoquessin molèsties. En concret, la part de l'obra més avançada és l'estació d'impulsió que es fa a la zona del Club Nàutic de Sant Pere Pescador. També s'ha iniciat, tot i que tenen més endarreriments, les feines per construir una altra d'aquestes estacions prop del camp de futbol de l'Armentera.

Serà a partir del dia 15 d'aquest mes, que és quan es considera que pràcticament s'ha acabat la temporada turística, que s'iniciaran amb més intensitat les obres. De fet, serà quan es començarà a instal·lar la canonada. Seran més de vint quilòmetres. Segons s'ha explicat des del Consorci de la Costa Brava, el traçat seguirà camins secundaris i quan no sigui possible travessarà alguns camps, tot i que en tot moment s'intentarà estendre'l sense perjudicar els conreus (vegeu la peça). En algun punt del traçat la canonada transcorre prop de la carretera, però això passa poques vegades. Durant les feines d'instal·lació s'haurà de desviar el trànsit ocasionalment. Per exemple, un dels camins afectats és el que va de l'Armentera a Cinc Claus (l'Escala). Està previst que les obres durin nou mesos; això significa que la canonada estaria enllestida la temporada estiuenca del 2010.

Respectar les pomeres

El Consorci d'Aigua de la Costa Brava, que presideix l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, i del qual Manel Serra n'és el gerent, explica que abans de començar l'obra també es va negociar el calendari amb els pagesos per no torbar la collita. De fet, el que es farà és que en alguns trams no es treballarà mentre es fa la collita de les pomes. Es preveu que aquesta acabarà entre el 15 i el 30 d'octubre, que serà quan les obres es faran amb més intensitat. El cost de l'obra supera els 5,35 milions d'euros i evitarà que Sant Pere Pescador i l'Armentera continuïn llançant les aigües brutes al riu i al mar. Aquesta és una obra llargament reivindicada pels ajuntaments. L'empresa encarregada de l'obra és la unió temporal d'empreses formada per Searsa i Hidrocanal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona