Infraestructures

Acaben la reforma de la “carretera de la vergonya” al tram de Bescanó

Ahir es feia l'asfaltat del sector del pou del glaç per millorar la seguretat per als vehicles

A la Pilastra s'hi han fet peralts i s'hi preveuen més actuacions

Els operaris posaven ahir la darrera capa d'asfalt al tram del pou de glaç, que enllesteix el gruix de les obres de millora de l'N-141 a Bescanó. Els treballs s'han desenvolupat als dos extrems del municipi, el pou del glaç i la Pilastra, que, pel que fa a l'anomenada “carretera de la vergonya” al tram de Bescanó, són els més perillosos per al trànsit. L'actuació de més envergadura s'ha fet al pou del glaç, on s'ha millorat el traçat de dos revolts a més de l'eixamplament de la via. Al costat de la Pilastra, s'han millorat els peralts als revolts fins a un 3 o 4%. Aquesta actuació ha implicat pujar fins a uns divuit centímetres el ferm de l'exterior dels revolts i fer un fressat de la meitat interior.

Un nou eixamplament

Les actuacions al sector Pilastra, però, a tocar Montfullà, continuaran en breu. La previsió és eixamplar lleugerament la carretera pel costat de la muntanya. Aquesta obra es portarà a terme juntament amb la construcció d'un túnel per als usuaris de la via verda a mitja recta de Montfullà, en una zona que s'havia convertit en un punt negre de la xarxa que gestiona el Consorci de les Vies Verdes. Ahir mateix es van reunir representants de l'Ajuntament, Carreteres, la Diputació i el Consorci, i van
decidir tirar endavant l'obra de manera immediata (tot i que ja fa unes setmanes que van començar els treballs preparatoris als marges de la carretera). La previsió és fer un desviament de l'N-141 per poder construir el túnel, i després es reposarà la recta. L'obra té un termini d'execució de quatre mesos.

L'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, es mostrava satisfet ahir per com han anat les obres executades al pou del glaç i la Pilastra per millorar-ne el traçat i la seguretat. Soy recorda que “no és el projecte que correspon” per posar fi d'una vegada a la problemàtica de la “carretera de la vergonya”, però admet que s'ha complert el que li va prometre la conselleria: “Millorar molt la seguretat.” L'alcalde, però, continua pensant que cal acordar, redactar i executar el projecte de variant per al municipi.

LA DATA

27.01.14
va començar
l'obra de millora del tram de l'N-141 comprès entre Anglès i Bescanó i que ara s'ha acabat al sector del municipi del Gironès

LA FRASE

És una obra importantíssima que millora la seguretat. Tot i això, esperem que en el futur es pugui fer la variant
Xavier Soy
alcalde de bescanó


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona