Infraestructures

Faran tapiar un edifici que han desmantellat a Figueres

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per evitar que continuïn els robatoris de material al bloc de pisos del carrer Met Miravitlles

Intervindrà d'ofici si el propietari no hi fa cap actuació

L'Ajuntament de Figueres farà tapiar l'edifici del carrer Met Miravitlles que està abandonat i que estan desmantellant a còpia de robatoris constants des de fa mesos. La regidora d'Habitatge, Sònia Trilla, ha explicat que ja s'han iniciats els tràmits per tal de requerir al propietari que faci tancar els accessos –portes i finestres–. Trilla calcula que la tramitació per aquest requeriment podria arribar a durar vuit mesos, però que si passat aquest termini el propietari del bloc de pisos no ha fet cap actuació, ho farà l'Ajuntament d'ofici. Per ara el consistori no ha detectat cap més cas semblant a la ciutat, tot i que en municipis veïns com ara Vilafant i el Far d'Empordà sí que hi ha localitzats edificis que tenen el mateix problema.

L'objectiu de l'Ajuntament és tapiar aquest edifici, situat davant per davant de l'escola Joaquim Cusí, per assegurar-lo i evitar-hi més robatoris. Això, després que fa mesos es va detectar que l'edific era desmantellat. Ja gairebé no hi queden persianes ni finestres. Es veu cablejat que ha estat arrencat. L'aparcament subterrani està ple de material que s'enduen.

El problema del bloc de pisos, diu la regidora, és que ha costat molt de localitzar-ne el propietari. De fet, en aquest moment el consistori encara no ha aconseguit que respongui a les peticions de l'Ajuntament. El que sí sap l'Ajuntament ara és que l'edifici és propietat d'una empresa immobiliària que ha presentat concurs de creditors.

L'edifici del carrer Met Miravitlles era un bloc de pisos nous que no es van vendre. Actualment, s'hi pot accedir des de fora perquè han trencat la tanca i hi falten cada cop més persianes i finestres. Quan això es va detectar, la regidora d'Habitatge parlava d'“una imatge deplorable” i patia per si es començaven a detectar més casos a la ciutat. Per ara, diu, no és així. Per Trilla, l'ideal seria que el propietari el pogués cedir a l'Ajuntament per fer-hi pisos socials. Però admet que el consistori no pot assumir el cost de reparació, amb els danys que hi ha. Ara els esforços se centren a aconseguir tapiar l'edifici.

Aquest bloc és el mateix que el 14 d'abril del 2013 va ser ocupat per un grup de famílies gitanes, juntament amb unes cases que hi ha a pocs metres d'aquest edifici, però ja
al terme municipal de
Vilafant. En aquell moment, el ja conseller de Territori i exalcalde, Santi Vila, va convèncer els ocupants perquè deixessin els pisos.

LA XIFRA

8
mesos
calcula l'Ajuntament de Figueres que tardaran els tràmits. Si el propietari no respon, el consistori actuarà.

LA FRASE

L'Ajuntament podria actuar si el propietari no ho fa. De moment hem iniciat els tràmits per fer que es tapiï
Sònia Trilla
regidora d'habitatge a figueres

LA DATA

14.4.2013
El bloc
que ara es vol fer tapiar va ser ocupat per famílies gitanes i Santi Vila les va convèncer perquè marxessin.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona