Infraestructures

Uns dos-cents habitatges afectats a Vilafant

Els garatges i baixos de les cases dels barris del Camp dels Enginyers i Les Forques han estat els sectors més afectats

El pavelló, la sala polivalent i molts camins també han quedat malmesos

Uns dos-cents habitatges particulars de Vilafant, més concretament als barris del Camp dels Enginyers i Les Forques, han estat afectats per l'aigua, que ha entrat amb força als garatges i baixos de les cases. “El Manol i les rieres s'han desbordat i van convertir els carrers del poble en autèntics rius d'aigua”, explicava ahir l'alcaldessa, Consol Cantenys. Al final de la tarda, l'alcaldessa s'havia de reunir amb els veïns per acabar d'avaluar els danys i posar la informació necessària a disposició dels afectats.

Molts veïns d'aquests barris ahir encara acabaven de netejar els seus habitatges, que van quedar envaïts per l'aigua i el fang. Al carrer Josep Maria de Sagarra, Pere Rigall, que té 80 anys i en fa 20 anys que viu en aquest barri, no havia viscut mai una situació semblant. L'aigua va pujar fins als primers esglaons de l'escala. A la casa del davant, Bernardino Ramón i la seva dona, Carmen Robles, també estan netejant els baixos de la casa; ells fa uns 27 anys que viuen al barri i tampoc no havien viscut mai un episodi com aquest. “Aquí teníem fins a 45 cm d'aigua”, diu Bernardino. Aquest veí explica que en aquest sector enclotat s'hi va anar acumulant aigua que els arribava per tres bandes, i el desguàs del carrer no la va poder engolir ni de bon tros tota. “El desguàs s'hauria d'haver fet més gros”, diu el veí.

A banda dels particulars, Consol Cantenys explica que, pel que fa a l'Ajuntament, el lloc on l'aigua ha fet més mal és l'escola Les Mèlies (vegeu la plana anterior), però també ha afectat el pavelló, la sala polivalent. Ahir aquests locals anaven tornant a la normalitat, però Cantenys ja tenia clar que l'impacte econòmic serà important. “Al pavelló s'haurà de canviar el parquet i tenim molts vials i camins en els quals s'hauran de fer obres”, diu l'alcaldessa.

Cost econòmic

Cantenys no descarta que es demani la declaració de zona catastròfica, però s'avaluarà aquesta possibilitat en les reunions que l'alcaldessa mantindrà avui amb la Subdelegació del Govern estatal i el delegat del govern, i s'hauran de buscar vies de finançament per a les intervencions pendents.

Al poble veí d'Avinyonet de Puigventós, l'alcalde, Josep Maria Bartolomé, també avança que hi ha hagut baixos del sector del Mas Pau inundats, una fusteria del poble i molts camins. Vilabertran, Vilamalla i el Far d'Empordà són alguns dels altres municipis on, amb més o menys intensitat, la llevantada ha fet mal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona