Alcover projecta la construcció d'una residència geriàtrica que tindrà prop de cent places

Serà construïda i gestionada per un grup aliè al consistori

Precisament avui, en la sessió plenària, el consistori donarà llum verd a l'operació que permetrà la cessió anticipada de terrenys que hauran de fer els propietaris d'aquest solar d'uns 2.500 m² situat entre el carrer Tarragona i l'avinguda Catalunya.

El municipi, governat per Alcoverencs pel Canvi, ha fet el primer pas per poder disposar d'un servei amb una demanda social cada cop més elevada. De moment, el consistori s'assegura els terrenys per construir les futures instal·lacions, però en un termini de quinze dies farà un altre pas decisiu: l'aprovació del plec de clàusules del concurs per a l'adjudicació de la redacció, construcció i gestió del nou equipament. «Alcover no disposa de recursos econòmics per poder executar un projecte d'aquestes característiques, però sabem que la idea és del tot viable si trobem l'equip inversor disposat a apostar en aquesta operació», argumenta Anton Ferré, alcalde d'Alcover.

El consistori ja hauria fet alguns sondejos entre grups empresarials del sector sanitari per poder redactar amb garanties el document marc en què s'inscriuran totes les clàusules i requisits que hauran de complir els aspirants. «Es tracta que es configuri prou massa crítica per fer viable el projecte empresarial», hi afegia l'alcalde.

El nou equipament s'aixecarà en un solar de la zona compresa entre el carrer Tarragona i l'avinguda Catalunya on l'Ajuntament alcoverenc té previst desenvolupar el pla parcial PP-3. El primer pas per fer realitat el projecte és la modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament urbanístic en relació amb el canvi de classificació de sòl no urbanitzable a sòl urbà en aquest sector. Aquest tràmit, igual que l'aprovació del conveni urbanístic sobre el contingut de la modificació puntual de les normes subsidiàries, també s'aprovarà en la sessió plenària d'avui al vespre a l'Ajuntament d'Alcover.

D'altra banda, el govern alcoverenc donarà a conèixer aquest vespre el nom de l'empresa adjudicatària de les obres del projecte d'ampliació del cementiri municipal, i també donarà la conformitat a la denominació de diversos carrers de la urbanització Serradalt i la Cabana.

«Per Nadal sense fum»

L'equip de professionals del CAP d'Alcover ha impulsat una nova activitat adreçada als fumadors. El centre, que ja oferia atenció individualitzada als pacients, ha fet un pas més i vol introduir la teràpia de grup per poder curar l'addicció al tabac.

Així, i amb l'eslògan Per Nadal sense fum, fum, fum, el CAP d'Alcover oferirà sessions grupals els dies 7, 14 i 21 d'octubre; el 4 i el 25 de novembre, i el 23 de desembre, a dos quarts de vuit de la tarda, a les mateixes instal·lacions del centre d'atenció primària. La intenció de participar en aquesta activitat, dirigida pel doctor Xavier Luque, es pot comunicar a través del telèfon 977 76 06 90.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona