Infraestructures

Pas decisiu per tenir el nou centre de tractaments de residus a l'Alt Empordà

El Consell Comarcal aprova la modificació del contracte inicial i l'inici de les obres només queda pendent de la signatura de l'Agència Catalana de Residus

“L'inici de les obres per al nou Centre de Tractament de Residus (CTR) de l'Alt Empordà ara ja només és qüestió de setmanes”, confia el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Xavi Sanllehí. El ple del consell va aprovar ahir la modificació del contracte de concessió d'obra pública per a la construcció i explotació del CTR de l'Alt Empordà, a Pedret i Marzà, amb un preu de contracte de 19.788.868 euros. La concretesa del projecte només queda pendent de la signatura de l'Agència de Residus de Catalunya, que definirà els terminis de pagament de l'import subvencionat, en relació amb la durada de les obres, que serà de 18 mesos.

Projecte del 2010

El projecte inicial del Centre de Tractament de Residus de l'Alt Empordà va ser aprovat pel ple del Consell Comarcal en data del 14 de setembre del 2010, amb un pressupost total de 31.081.548 euros. El context de crisi econòmica, però, a més de dificultar l'obtenció de recursos financers, ha suposat una disminució pronunciada en la generació de residus municipals.

Totes les parts implicades van considerar procedent revisar el projecte per tal d'ajustar-lo. El nou projecte s'havia d'adaptar a la nova situació de generació de residus, deixant la porta oberta si cal a futures ampliacions però disminuint el cost inicial d'inversió, tant pel que fa a la construcció com a la incorporació d'equips. El nou projecte es va aprovar definitivament en el ple del Consell Comarcal del dia 23 de setembre del 2014, amb les consecutives tramitacions i modificacions del contracte inicial.

L'aprovació d'aquest punt en el ple d'ahir coincidia amb la liquidació dels pressupostos del 2014 (veure peça) del Consell Comarcal. Una liquidació amb xifres en positiu que segons Sanllehí “posen en evidència que s'ha reconduït l'economia del Consell Comarcal i que ara es podran començar a plantejar projectes de futur”. El president també recalca que el ple d'ahir va donar compte d'una auditoria de comptes realitzada pel Tribunal de Comptes de l'Estat espanyol, amb la qual ha quedat constància que les finances comarcals compleixen tots els requisits exigits.

LA DATA

14/09/10
El Consell Comarcal
va aprovar un projecte de CTR de 31 milions de pressupost que s'ha reduït a 19 milions

Pressupostos del 2014 amb superàvit i menys deute

La liquidació del pressupost de l'exercici 2014 del Consell Comarcal es va aprovar ahir amb una xifra de 17.782.214 euros a l'apartat dels ingressos i 16.472.736 euros en despeses. Un cop fets els ajustos, aquests resultats signifiquen un superàvit pel 2014 de 1.592.374 euros. El romanent positiu de tresoreria del Consell Comarcal (acumulat en els últims anys) se situa ara en 802.700 euros. Altres xifres destacades d'aquest són l'índex d'estalvi (un 12%), i un endeutament que se situa en un 12,81%. Uns bons resultats que segons el president, Sanllehí, “s'han aconseguit amb contenció i estalvis en els últims anys, però sense haver renunciat a donar cap servei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona