Infraestructures

Nou pas a l'N-II a Tordera però no al tram Orriols-Vilademuls

El BOE publica l'adjudicació dels nous enllaços al poble del Maresme

Queda pendent la principal obra promesa pel gener: el primer desdoblament al nord de Girona, empantanegat des del 2010

Dos dies després de la publicació de l'adjudicació dels nous enllaços de Pontós i Garrigàs de l'N-II, el BOE publicava ahir l'adjudicació d'un altre dels projectes del Plan N-II de Foment: els nous enllaços de Tordera. S'han adjudicat a la constructora Benito Arno e Hijos per 5,1 milions, i també en aquest cas s'ha escollit “l'oferta econòmica més avantatjosa”, amb la qual cosa el cost serà molt inferior al previst en la posada a licitació (un 27% menys, ja que el pressupost era de 7 milions).

S'han acabat així els tràmits perquè els treballs puguin començar en dues de les obres que la ministra Pastor havia promès que s'iniciarien el gener passat. En tots dos casos, tenen un termini d'execució de 22 mesos. Queda pendent, però, el projecte principal dels promesos: el desdoblament en duplicació de calçada del tram Orriols-Vilademuls –anomenat oficialment Orriols-Medinyà pel traçat inicial ara modificat–, que es va treure a licitació per 16,9 milions el gener del 2014 junt amb els dos projectes que ara s'han adjudicat i també el tram d'autovia Sils-Maçanet, ja en obres. El tram Orriols-Vilademuls té només 3,29 km i inclou l'entrada a l'enllaç a l'AP-7 a Vilademuls, que ja ha fet Abertis. És el tram que obrirà el desdoblament al nord de Girona i ha de ser el primer que es faci en duplicació de la calçada actual –fórmula que s'usarà a tot el nord en lloc de fer-hi una nova autovia, com s'ha fet al sud–. En aquesta zona, l'obra està aturada –amb terres remogudes i estructures a mig fer– des del 2010, quan l'antic projecte es va paralitzar per la retallada en infraestructures feta pel ministre Blanco.

Pel que fa a les obres de Tordera, es tracta d'adequar un enllaç per millorar les seves característiques i de remodelar una intersecció per transformar-la en un enllaç a diferent nivell. Cal recordar que el PP ha decidit no desdoblar l'N-II de Maçanet a Tordera, sinó fer-hi millores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona