Infraestructures

Bagué denuncia la poca inversió prevista per a l'N-II

Opina que el mig milió pressupostat el 2015 per al tram Orriols-Vilademuls és una xifra “ridícula” si es vol iniciar l'obra aquest any com va prometre la ministra, i que caldrien com a mínim tres milions

El senador de CiU per Girona Joan Bagué denuncia no només la poca inversió prevista a l'N-II pel govern de l'Estat, sinó el fet que els diners previstos per a cada tram aquest 2015 no s'ajusten a l'estat dels projectes i les obres anunciades. Després de rebre una sèrie de respostes per escrit del govern a preguntes seves sobre la previsió d'inversió en cada tram, Bagué opina que el mig milió que està previst aquest any per al tram Orriols-Vilademuls és una “xifra ridícula” si es té en compte que aquest és un dels projectes en què la ministra de Foment, Ana Pastor, va prometre que s'iniciarien les obres el gener passat. De moment, però, ni ha sortit l'adjudicació al BOE. En la resposta del govern a Bagué s'explica que les obres es van adjudicar al desembre, però el cert és que el contracte no serà oficial fins que surti al BOE. Bagué considera que és una obra “en què caldria invertir un mínim de tres milions si es vol tirar endavant; sense això, estan fent, altre cop, exercicis de prestidigitació”.

El mig milió destinat a l'Orriols-Vilademuls és inferior a la quantitat que l'Estat preveu invertir en la majoria de trams en què tot just s'estan redactant els projectes. Per exemple, és la meitat del milió previst per al tram contigu, el Bàscara-Orriols, i molt inferior als 800.000 de la variant de Bàscara i als 700.000 del tram entre Figueres i Bàscara. Pel que fa als altres dos projectes en què s'han de començar les obres –promeses pel gener, però tot just publicada l'adjudicació al BOE fa uns dies–, que són els enllaços de Tordera i els de Pontós i Garrigàs, es preveuen 1.060.000 euros en cada cas. I al Sils-Maçanet, en què Rubau treballa des del gener, s'hi destinen 2.056.000 euros.

Bagué reconeix que en els anys de govern del PP s'han fet “alguns avenços” en l'N-II “respecte a la paràlisi del govern socialista”, però creu que són “clarament insuficients”. I reitera la denúncia del seu partit en el sentit que Girona és la demarcació amb menys inversió per habitant, “només per davant de Còrdova”.

LA FRASE

Caldria invertir-hi un mínim de tres milions; si no, estan fent altre cop exercicis de prestidigitació
Joan Bagué
senador de ciu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona