Infraestructures

Fecsa Endesa substitueix les torres de la línia elèctrica del Capsacosta

Ha utilitzat un helicòpter per evitar l'impacte al bé cultural de la via romana i a l'espai protegit de l'Alta Garrotxa

Hi ha invertit un total de 27.000 euros

Fecsa Endesa va realitzar ahir els treballs de substitució de vuit torres de la línia elèctrica del Capsacosta, al terme municipal de la Vall de Bianya, i els operaris van treballar amb l'ajuda d'un helicòpter. Es va utilitzar aquest aparell per evitar malmetre la via romana que hi ha a la zona on es duien a terme els treballs i, a més, per evitar l'impacte negatiu en una àrea d'un alt valor ambiental de l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa.

Fecsa Endesa ha substituït les torres de ferro antigues per unes de xapa plegada que han rebut un tractament cromàtic especial per a la seva integració en el paisatge. Aquest material, a més, fa que tinguin unes dimensions més reduïdes.

Els treballs han comportat una inversió de 27.000 euros per part de la companyia i s'han dut a terme en dues fases perquè comporten una certa complexitat tècnica. En la primera d'aquestes fases, duta a terme dilluns passat, els operaris van formigonar les bases dels nous suports. La segona, que es va realitzar ahir, va consistir a encaixar les noves torres als suports després de tota l'operació abans descrita. Aquesta actuació forma part dels plans de millora tecnològica de la companyia Fecsa Endesa a les comarques gironines i assegura la distribució d'energia elèctrica a bona part dels municipis de la comarca de la Garrotxa i de la del Ripollès.

LA XIFRA

27.000
euros
ha invertit Fecsa Endesa en la renovació de vuit de les torres de la xarxa elèctrica del Capsacosta.

LA DATA

1907
és l'any en què
es va construir aquesta línia de 25 kV que discorre paral·lela a la via romana.

Una línia que és més que centenària

La línia del Capsacosta es va construir l'any 1907 i, per tant, és una de les més antigues de les comarques gironines. En concret, la va construir l'empresa Brutau de Sant Jaume de Llierca per transportar l'energia generada a la central hidroelèctrica de Vilallonga de Ter fins a la seva fàbrica de la Garrotxa. És de 25 kV. En l'actualitat, aquesta línia elèctrica del Capsacosta és molt important per assegurar el subministrament a bona part de les comarques de la Garrotxa –la Vall de Bianya i entre Olot i Besalú resseguint el riu Fluvià– i del Ripollès –l'àrea d'influència de la vall de Camprodon–. I és que és una infraestructura que permet donar forma d'anella a les xarxes que abasten la zona i garantir així el subministrament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona